ATICILIK İLE 'ATICI' LIK AYNI ŞEY DEĞİL

By | Pazartesi, Mayıs 25, 2015
AYNI ŞEY DEĞİL! Biri spor, diğeri karaktersizliğin ironisi....

Hayatlarımızda okadar çok atıp tutan var ki, stres atmak için atış poligonları birebir :) İnsanların diğer canlılara karşı savunma veya saldırı amacıyla kullandığı türlü araçlara yani silahlara,günümüzde "insan dili" ni de ekleyebiliriz.Hani kalbi deler geçer de öldürmez süründürür.Öyle bir silah...

YILANDAN KORKMAM YALANDAN KORKTUĞUM KADAR 
derken rahmetli Kayahan'ı da anmadan geçmek olmaz...Ne güzel demiş,ruhu şad olsun...

Herkesin çevresinde olabilen,karaktersizlere,yalanlarıyla çevresindeki herkese zarar verenlere,içten pazarlıklı insanlara gitsin ironinin açıklaması...

Biz dönelim bir spor dalı olan Atıcılığa...

Oldukça geniş bir yelpazeye sahip olan silah kavramının başlangıcı insanlık tarihi kadar eski.Zamanla taşların,ağaç parçalarının yerini alan ateşli,kimyasal,biyolojik,nükleer ve elektronik silahların insanlık var oldukça daha da çeşitlenerek kalıcı olacağı aşikar.İnsanların elinden çıkan bu silahlar yine insanlığın katili değil mi?

Einstein'ın dediği gibi;İnsan savaş gibi inanmadığı birşey için acı çekeceğine,barış gibi inandığı bir dava uğruna ölse daha iyi değil mi....Ben atomu insanlığa hizmet için buldum,onlar bomba yapıp birbirlerini yokettiler!

SİLAHTAN ANLADIĞIN SALDIRI,GÖSTERİŞ YA DA GÜÇSE SEN BİR MAGANDASIN!

Ülkemizde silaha olan merak oldukça yüksek fakat bilinçsizce kullanım,eğitimsizlik,dikkatsizlik ve ihmal gibi nedenlerle her yıl sayısız üzücü olay yaşanıyor.Silah denince,insanın(magandalar üzerlerine alınmasınlar insandan bahsediyorum) anlaması gereken şey silahın bir savunma aracı ya da atış merakına istinaden yapılan bir spor aktivitesi olduğudur.

Özel nedenlerle silah taşıması gerekenler ise bunu mutlaka yasal yollardan yapmalı,eğitimini almalı ve kurallara uymalıdır diye düşünüyorum.

EMNİYET KURALLARINA UYULDUĞU SÜRECE ATICILIK SPORU OLDUKÇA KEYİFLİ VE GÜVENLİ BENCE
Elinize ilk defa atış yapmak üzere silah alıyorsanız(benim gibi) bulunduğunuz yerin de etkisiyle,önce bir James Bond havasına giriyorsunuz:) Kulaklıklar,eldivenler,atış gözlükleri falan...Tecrübeli atış eğitmeni size kuralları anlatırken özenle dinliyor,iş atış mesafesine gelince "amaaaan hocam siz de, 5 metre de neymiş uzak başlayalım ben vururum" egosuna kapılıyorsunuz.
Benden söylemesi hiç öyle baştan havaya girmeyin,bir iki atış yapın sonra konuşun:) Göründüğü kadar kolay değil.

TEMEL ATICILIK TEKNİKLERİ 
Hedef karşınıza geldiğinde eğitmenin bana anlattığı gibi doğru bir duruşunuz olmalı,yani en rahat ve dengeli hissettiğiniz duruş.
Ayaklarınız omuz genişliği kadar açılmalı.Dizler asla kırılmamalı.
Durduğunuz yerin doğruluğu ve duruşun doğru olduğundan emin olduğunuzda sağ eliniz sol elin yardımı ile kabzayı kavramalı ve ardından sol el,sağ elin üzerinde silahı sarmalı.
Kabza kavramanın ardından birkaç defa kuru tetik çalışması yapılmalı amaç,silaha,tetiğe alışmak ve kabza kavramada olabilecek hataları atış öncesi görerek kuru tetik vasıtasıyla gidermeye çalışmaktır.

VEEEE BENİM TEKNİĞİM:)
Silahınızı hedef istikametinde kaldırıp "arpacık gez"i,zamanı iyi hesaplayarak gözle buluşturup ateş ediyorsunuz.Bunu yaparken hedef dışına atışlarınız egonuzu ve havanızı anında söndürebilirken hedefin yerine hayalinizde sizi çok sinirlendirmiş olan birini yerleştirince tam anlamıyla bir James Bond'a dönüşebiliyorsunuz.Hele de o hedef kağıdı size delik deşik gelince değmeyin keyfinize:) İnanılmaz bir haz...Birkez de olsa deneyin,nedemek istediğimi ozaman daha iyi anlayacaksınız...
Atışa alıştıkça,hedef mesafeniz de uzamaya başlıyor bu da sizde bir özgüven patlamasına yol açıyor.Silaha nekadar hakim olduğunuzu,hedefteki delik sayısından rahatlıkla teyid edebiliyorsunuz.Amaç stres atmak ve spor yapmaksa ayrı keyifli,savunmayı öğrenmekse ayrı...Aslında günümüzde 7'den 77'ye herkesin bilmesi gereken bir spor olduğunu düşünüyorum atıcılığın.İnsanlar kötüleşti,stresler çoğaldı,tahammül diye bir kavram kalmadığı gibi saldırganlık tavan yaptı.Öfke kontrolü yapamayan bir kişinin eline asla silah verilmemeli.Silah kullanmanın da bir adabı olmalı.Diğer türlüsü başta bahsettiğim gibi magandalık olur.Silahın nasıl bir savunma aracı olduğunu,sportif yönden nasıl kullanıldığını herkes öğrenmeli.

EN GERÇEKÇİ SAVAŞ SİMÜLASYONU İSAV SİLAH&POLİGON'DA
Dolu dolu keyifle bir gün geçirebileceğiniz İSAV'da,4000 m2 alanda,15000 ürün çeşidi bulunmakta.Gerçek ateşli tabanca poligonu,airsoft poligonu ve arenasının(kapalı oyun alanı)bulunduğu,avcılık,atıcılık,doğa ve kamp malzemelerinin satışının yapıldığı Avrupa'nın sektördeki en büyüğü,en ucuzu ve en moderni ünvanını alan plazada ürünleri deneyerek,test ederek alabilirsiniz.Ulaşım ve iletişim;İsav Silah&Poligon Gültepe Mh. Alageyik Sok.No:1 Küçükçekmece-İstanbul.Haftanın 6 günü 09:00-21:00 pazar günleri ise;10:00-21:00 saatleri arasında ziyarete açık.Telefonla bilgi almak isterseniz;0212-424-49-49 no'lu numaradan yetkilelere ulaşabilirsiniz.
"Eğitim,insanın okulda öğrendiği herşeyi unuttuğunda arta kalandır"...Savunma sporu ile savaş aynı şey değildir.Psikolojik olanı da dahil,hertürlü savaş insanların,insanlığın ilerlemesine en büyük engeldir.Silahlar da kullanım amacını aştığı zaman bu engelin en tehlikeli zinciridir....

SEVGİYLE,SPORLA,SAĞLIKLA,
PINAR TOK

























W.SHAKESPEARE

Serçenin ölmesinde bile bir bildiği vardır kaderin, şimdi olacaksa bir şey yarına kalmaz, yarına kalacaksa bugün olmaz. Bütün mesele hazır olmakta.

Gülümse...

Gülümse...
Dünya tüm yanılsamaların merkezine koyar seni, büyü diye...

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

İlham aldıklarım...

İlham aldıklarım...
PROF.DR.SEVİL ATASOY

İlham aldıklarım...

İlham aldıklarım...
BETÜL MARDİN

Bu Blogda Ara

Translate