KULLANMADIĞIN AKLINA SEMER VURAN ÇOK OLUR

By | Cumartesi, Mayıs 30, 2015
"BU DÜNYADA İKİ ZAMAN VAR.BİRİ MEKANİK DİĞERİ BEDENİN ZAMANI.İKİ ZAMANIN KARŞILAŞTIĞI YER,UMUTSUZLUK.İKİ ZAMANIN AYRILDIĞI YER,HOŞNUTSUZLUK"(Einstein'ın düşleri)

TIPKI DUYGULARIMIZ GİBİ... Nezaman umutsuzluk ve hoşnutsuzluk hissetse insan,ilk önce kendini dinlemek yerine başkalarına koşar."Biliyor musun başıma neler geldi?" ile masumca başlayan,"ne yapsam sence?" zayıflığı ile devam eden ve "evet haklısın bunu hiç düşünmemiştim aynen öyle yapmalıyım" ile sözde rahatlamayla sonuca bağlanan duygu paylaşımına ben kısaca eşeklik,uzunca akla vurulan semer diyorum.

KANT BU KONUYU ÇOK GÜZEL AÇIKLAMIŞ...
Aydınlanma, insanın kendi suçu ile düşmüş olduğu bir ergin olmama durumundan kurtulmasıdır.Bu ergin olmayış durumu ise, insanın kendi aklını bir başkasının kılavuzluğuna başvurmaksızın kullanamayışıdır.
İşte bu ergin olmayışa insan kendi suçu ile düşmüştür; bunun nedenini de aklın kendisinde değil, fakat aklını başkasının kılavuzluğu ve yardımı olmaksızın kullanmak kararlılığını ve yürekliliğini gösteremeyen insanda aramalıdır.Aklını kendin kullanmak cesaretini göster! ” 
Karşındaki kişi,seni kendi bilgileri ya da istekleri doğrultusunda yönlendirecek.
Buyüzden önemli olan aslında senin ne istediğin...Fikir almak,danışmak güzeldir ama kendi düşüncenin zayıflığı yüzünden karşındakinin söylediklerini çok fazla büyütüyorsan ve uyguluyorsan dikkat...!Onaylanma isteğiyle birinin kuklası olmayı birbirine karıştırma!

Ancak bu şekilde kendi iç sesini daha net duyabilirsin.Unutma danıştığın kişi senin anlattıklarının üzerine yorum yapabilir,senin ne yaşadığını birtek sen bilirsin...

EVRENE MESAJ YOLLADIM GEYİĞİ
Tamamen bir geyikten ibaret olduğunu düşündüğüm bu evren&mesaj ilişkisi neden bukadar büyütülüyor anlamış değilim.İşin özü enerji.Mantığı da oldukça basit.Ne düşünürsen onu yaşarsın,"korktuğum başıma geldi"cümlesi buna en güzel örnek bence.Başına geldi o korktuğun çünkü tüm düşünceni,dikkatini, enerjini, korktuğun şeye yönelttin.

Neden ile sonucun düzensiz olduğu bir dünya burası.Neden bazen sonuçtan önce,bazen sonra geliyor.Geçmişle gelecek birbirine dolanabiliyor...
Evrene mesaj yolluyorsun da,henüz kendi fikrini uygulamaktan acizsin.Kendi fikirlerine inancın yok.Kendinle iletişimde değilsin evren ne yapsın? Ne gönderirsen gönder yer tabi :) 



GEÇMİŞ GERİ GELMEZ,GELECEK İSE YAŞATACAKLARININ KARARINI İLERLEDİKÇE ALIR!
"Gelecek acaba ne kararlarla gelecek? " demek yerine,"ben gelecekte ne yaşamak istiyorum? " de! Kimse,kendine kendinden daha iyi kılavuz olamaz.Bütün sorularının cevabı sende,yeter ki kendini dinle...

BU DÜNYADA ZAMAN FARKLI MEKANLARDA FARKLI HIZDA AKIYOR
Hepimiz aynı dünyada ayrı hayatlar yaşarken,duygu durumlarımız yaşadıklarımıza göre dalgalanırken başkalarının hayatlarına yorum değil ancak empati yapabiliriz.Karşımızdakine "şöyle yap böyle yap" diye onun aklına semer vurmak yerine eşeklik etmeyip "en doğru kararı verecek olan sensin" diyebilme olgunluğuna erişmeli ;)

BAZI YIKILIŞLAR DAHA PARLAK KALKINIŞLARIN TEŞVİKÇİSİDİR 
demiş W.Shakespeare
Hayatımız boyunca değişimler ve dönüşümler olacak..Hiçbir değişim de öyle kolay olmayacak.Buhranlar arınmanın habercisidir bana göre.Yaşadığın şeyler hep aynı yola çıkıyorsa,yeni bir yol bulmak için değişim zamanı...
En kötü günler,sonrasında hep güzel günleri getirir.Yeni başlangıçlara hazırlar,öğretir...

Bırak herkes konuşsun...Kimseye sorma,onaylanmak zorunda hissetme.Yaşadıklarını yalnızca sen biliyorsun ve seni yanıltmayacak tek kişi KENDİNSİN.

MEVLANA DER Kİ...

"İNSAN ACI ÇEKER,ISRAR EDER VE TALEP EDER,
 YÜZ BİNLERCE DÜNYAYA SAHİP OLSA DA HUZUR BULAMAZ.
 KILI KIRK YARAR BİR BİÇİMDE HER TÜRLÜ İŞLE VE ZANAATLA UĞRAŞIR,
 ÇEŞİTLİ GÖREVLERLE KENDİNİ MEŞGUL EDER.

 BÜTÜN BU ZEVK VE MEŞGULİYETLERİN HEPSİ MERDİVEN GİBİDİR.
 ÇÜNKÜ İNSAN MERDİVENİN BASAMAKLARINA YERLEŞİP YAŞAMAYA KALKIŞMAZ,
 GEÇİCİDİR ORALARI;NE MUTLU BU GERÇEĞİN FARKINA ERKEN VARANA.

 BÖYLE BİRİ İÇİN UZUN YOL KISALIR VE O,HAYATINI MERDİVEN BASAMAKLARINDA  BOŞUNA HARCAMAZ"

 "haydi ben bensiz geleyim,sen de sensiz gel",önyargısız   buluşmalara,gerçek paylaşımlara,susarak dinlemelere...

SEVGİYLE,
PINAR TOK









W.SHAKESPEARE

Serçenin ölmesinde bile bir bildiği vardır kaderin, şimdi olacaksa bir şey yarına kalmaz, yarına kalacaksa bugün olmaz. Bütün mesele hazır olmakta.

Gülümse...

Gülümse...
Dünya tüm yanılsamaların merkezine koyar seni, büyü diye...

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

İlham aldıklarım...

İlham aldıklarım...
PROF.DR.SEVİL ATASOY

İlham aldıklarım...

İlham aldıklarım...
BETÜL MARDİN

Bu Blogda Ara

Translate