SÜPERSET'LE SÜPERMEN ETKİSİ

By | Pazartesi, Mayıs 18, 2015


Günlük koşuşturmacada zaman zaman insanın kendisini rahatlatmak için "spora zaman ayıramıyorum" bahanesine ben üşengeçlik diyorum. Spor kanatlandırır desem Redbull reklamı gibi olacak ama emin ol benimki daha gerçekçi bir teşbih...

Zaman bahanesi üretenlere özel bu yazımda süperset' ten ve faydalarından bahsediyorum...

Spor, zinde hissettirir ve gün içindeki tüm streslerden uzaklaşmanı sağlar. Kafandaki sorunları bir kenara bırakman ve rahatlaman için eşsiz bir yoldur. Ayrıca spor özgüveni yükseltir. Sosyal hayatında ve ilişkilerinde daha sağlıklı kararlar almana yardımcı olur. Sağlıklı bir beslenme ile de desteklersen hayat sana güzel!!! Gençliği tonlarca para verilen kozmetiklerde, haplarda aramadan önce spor yapmayı ve sağlıklı beslenmeyi dene, emin ol bu seni hangi yaşta olursan ol spor yapmayan yaşıtlarına göre daha sağlıklı, dinç ve genç gösterecek...

Gelelim süperset'e ve faydalarına...

SÜPERSET NEDİR?

Süperset, iki tane farklı hareketin ard arda yapılmasına deniyor. Bu karşıt kas guruplarını çalıştıran farklı ve etkili bir antrenman sistemi. Bunu örnekle açıklamak gerekirse;

1) Banch press (barla göğüs press) Dumbıl Fly (dambıl yana açış)

2) Cable curl (cable ön kol aşağıdan çekiş hareketi) Push Down (cable'de aşağı itiş hareketi)

3) Chrunch (mekik hareketi) Knee up (dizleri karna çekiş hareketi)

Bu hareketleri üst üste yaparsak bahsettiğim süperset sisteminde çalışmış oluyoruz. Diğer antrenman sistemlerinden farkı, set sayıları ve tekrar sayılarının fazlalığına göre nabzı yükselterek yağ yakımına yardımcı olması ve kişinin az, orta kilo çalışarak büyümeden definasyon olmasına yardımcı olmasıdır. Bu sistemde ağır kilolar kullanılmaz aksine az kilolar kullanılarak çok tekrarla antrenman yapılır. Bu da kısa sürede istediğin sonuca ulaşmanı sağlar.

Süperset sisteminde kişiye, toplamda 3-4 set 15' er, 20' şer tekrar ardı ardına yapılacak şekilde 2 tane ayrı hareket verilir. Bu hareketlerin bir tanesi itiş bir tanesi çekiş, bir tanesi press bir tanesi açış hareketi olarak yaptırılır. Her zaman zıt hareketler verilir ve vücudu şaşırtma sistemiyle nabız yükseltilir bu sayede hızlı bir yağ yakımı sağlanır.


AZ KİLO ÇOK TEKRAR
Bunun dışında bir de three set sisteminden bahsetmek istiyorum. Bu da 3 tane hareketi ardı ardına yapmayla oluşan bir sistem. Örneğin;
Enseye press omuz hareketi, dumbılla yana açış hareketi ve yukardan enseye çekiş hareketi. Bu 3 hareketi ardarda yaptığımızda, bu da three set antrenman sistemi oluyor. Nabzı biraz daha arttırdığı için çok daha fazla yağ yakmanı sağlıyor. Az kilo çok tekrar mantığıyla hem zamandan kazandıran hem de hızlı sonuç aldıran bir sistem.

KİŞİYE GÖRE ANTRENMAN BELİRLEME
Kişinin antrenman şiddetini belirlerken 220'den yaşı çıkarıyoruz, çıkan değer kişinin maksimum nabzı oluyor. Bu maksimum nabzın %60'ı ile %80'ini aldığımızda arada kalan değer de, kişinin yağ yakım nabız değeri oluyor.
Bunun kararını verecek ve sana en uygun programı yazacak olan kişi, tabi ki personal trainer (özel fitness eğitmeni)'ın olacak.

KUSURSUZ KALÇALAR İÇİN

Bu özellikle kadınlar için önemli bir konu çünkü erkeklerde bu bölge kadınlara oranla doğal olarak daha  kaslı olduğundan, erkeklerin çok kilo sorunu yaşamadıkça bu bölgeyle ilgili sorunu olmuyor.
Sıkı ve kuvvetli kalçalar sadece görsel olarak değil beden hareketlerimizin işlevselliği bakımından da önemli.
Güçlenmiş bir popo ve kalça bölgesi, bisiklet, kayak, futbol da dahil olmak üzere koşmanın yapıldığı her spor dalı için önemlidir.

Birçok kalça hareketinden en etkili olan bir tanesi, hip extension yani kalça germe hareketi. Bu tamamen popo kaslarını hedef alan bir hareket. Sıkılaştırmak için birebir. Bunun dışında alçak yarım lunge hareketi de kalçalarını dinlenmeden çalıştırırken bacaklarının yanmasını sağlar ve farklı kas guruplarını aynı anda çalıştırırken kalp atışını hızlandırır.
Nasıl yapıldığına gelince;

Klasik lunge pozisyonunda durarak harekete başlıyorsun. Başın dik, gövden düz ve karnın içeride bir şekilde dururken yerdeki dizini yarım bir şekilde yerden kaldırıp tekrar aynı pozisyona geliyorsun.
Doğru bir şekilde yapmak için; her bacağın için 15-20 tekrar yap ve en iyi sonucu almak için hareketi yaparken yavaş olmaya dikkat et.


Süperset sistemi ile antrenmanlarımı şimdiye dek hiç olmadığı kadar verimli kılan ve daha önce kendisiyle röportaj yaptığım, sevgili fitness eğitmenim Kağan'a tekrar teşekkür ediyor sana da bu sistemle çalışmanı öneriyorum. Antrenman sonrasında kendini süpermen gibi hissediyorsun;)

Sporla,sevgiyle...

PINAR TOK








































W.SHAKESPEARE

Serçenin ölmesinde bile bir bildiği vardır kaderin, şimdi olacaksa bir şey yarına kalmaz, yarına kalacaksa bugün olmaz. Bütün mesele hazır olmakta.

Gülümse...

Gülümse...
Dünya tüm yanılsamaların merkezine koyar seni, büyü diye...

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

İlham aldıklarım...

İlham aldıklarım...
PROF.DR.SEVİL ATASOY

İlham aldıklarım...

İlham aldıklarım...
BETÜL MARDİN

Bu Blogda Ara

Translate