OĞLUM BAK GİT!

By | Salı, Şubat 10, 2015


Resimde,Ruanda'nın yüksek dağlarında yaşayan gorilin,ailesi ve kendisinin resimlerinin çekilmesini istememesi sebebiyle atmak üzere olduğu yumruğu görüyoruz.Tam bir "oğlum bak git" bakışı
Vahşi doğa fotoğrafçısı Christophe Courteau,resmimizi çekme der gibi uyaran bakışlarını kaale almadan yangına körükle gidiyor ve sonunda da alkollü bambu sapını yiyen gorillerin saldırısına uğruyor,neyse ki hafif bir yaralanmayla atlatıyor.eee tabi,goril alkollü ve muhtemelen tüm gücünü kullanmıyor.Bir nevi uyarı yumruğu.Ne de olsa insanlık bundan anlıyor!
Trajikomik olan tarafı da fotoğrafçının,buna aldırış etmeden fotoğraf çekmeye devam etmesi oluyor.Tam o yumruk anını ise yanındaki bir diğer fotoğrafçı arkadaşı Christophe Vasselin yakalamayı başarıyor.
DOĞA ÇARPARSA FENA ÇARPAR
Yahu adam canına mı susadın!Bi rahat bırak hayvanları.Doğayı katleden biz insanlar,utanç duyacağımız yerde hala rahatsızlık veriyoruz.Dünyanın tamamında denge bozuldu zaten.Araştırmalarda,haberlerde okuyor olmamızı birkenara bırakın yaşıyoruz da bu değişimi.Şimdiye dek hiç görmediğimiz fırtınalar oluyor,neredeyse yazın kış,kışın yaz yaşanacak.Hergün "aaay acaba bugün ne giysem ki "diye düşünürken,bilimadamları bas bas bağırıyor,uyarıyor.Kendine gel insanlık!Susuz kalacağın günler çok yakın!!!!
Doğa çok bile sabretti bence,bizden yedi yedi yumrukları ama anlamadık birtürlü.İşte şimdi sıra onda.Öyle bir çarpacak ki sonunda,korkarım "biz ne yaptık" diyeceğimiz günler gerçekten yakın...


 BİR GORİL KADAR OLAMAYAN İNSANLIK
 Nasıl da koruyor,ailesini,kendisini ve yaşadığı ortamı.
Doğanın dengesini bozacak hiçbir girişimde bulunmamaktır yapmamız gereken.Herkes "bana ne" derse,sona geldiğimizde şikayet etmeye bile vakit bulamayabiliriz...
Menfaatler uğruna talan edilen yeşilliklerin sonucu kuraklık ve kuraklığın getireceği susuzluk ve daha da ilerisi salgın hastalıklar..Herkes kendi üzerine düşen görevi yapmayınca,sonuçlar yeterli olmuyor.Toplu halde,düşünmeden harcadığımız sulara bile dikkat etmemiz etkili bir yavaşlatma önlemi olacaktır olası kuraklığı.
Doğayı koruma amaçlı hertürlü etkinlikte bulunarak,bu tür mücadelelere ortak olmalıyız.Destek verebileceğimiz nevarsa yapmalıyız.
HER KESİLEN AĞAÇLA "SON" 'A YAKLAŞIYORUZ
Ağaçları kesenlere,sorumsuz çıkarcılara karşı birlik olup daha çok ağaç dikmeliyiz.Binalardan boş yer kaldıysa tabi!
Bunun için birçok yol var artık.Özel günlerde hediye almıyor muyuz birbirimize?Adımıza dikilen bir ağaçtan güzel,anlamlı başka bir hediye olabilir mi sizce?
DÜNYA ALARM VERİYOR BİZ SEYREDİYORUZ
Hasat mevsiminde yağan dolular ürünleri çürütüyor.Yağmur ormanları çıkarlar uğruna talan ediliyor.Sulu tarım yerine susuz tarım yapılmaya çalışılıyor mecburen.Yeterli ürün çıkmıyor ama nüfus hızla artıyor...
Bilmem anlatabildim mi,ben anlatamadıysam,yandan anlamlı anlamlı bakan gorilin bakışları anlatsın... Koyun can derdinde,kasap et der gibi bakıyor...bence o alkolü bize karşı sakinleşmek için alıyor!E doğayı,yani evini katleden insanlığın mensupları dalga geçer gibi bir de fotoğraf çekmeye gelmiş,nasıl sabırlı dursun hayvan!

Gandhi'nin dediği gibi;
Dünyada görmeyi istediğiniz değişimin kendisi olunuz!

YEMYEŞİL GÜZEL GÜNLERE SEVGİYLE,

PINAR TOK

İlham aldıklarım...

İlham aldıklarım...
PROF.DR.SEVİL ATASOY

İlham aldıklarım...

İlham aldıklarım...
BETÜL MARDİN

W.SHAKESPEARE

Serçenin ölmesinde bile bir bildiği vardır kaderin, şimdi olacaksa bir şey yarına kalmaz, yarına kalacaksa bugün olmaz. Bütün mesele hazır olmakta.

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

Bu Blogda Ara

Translate