ETRAFINDAKİ SÜNGER BOB'LARI TEMİZLE!

By | Salı, Şubat 10, 2015


Evet temizle ki,enerjin sana kalsın.Güzel beynini ve zamanını içindeki yeteneklerini keşfetmeye harca !
Hepimizin etrafında en az bir "yapamazsın" diyen sünger bob vardır. Öyle resimde şirin göründüğüne bakma. Mecazi hali çok fena bunların... Enerjini emerler, her başarılı olacağını hissettikleri adımında sana ilk çelmeyi takmak için beklerler. Çok sevinmiş gibi yapıp içten içe hevesini kırmaya çalışırlar. Uzak durmakta fayda var böylelerinden.
KENDİNE İNANMAK SANA,BAŞKALARINA İNANIP HAYALKIRIKLIĞI YAŞAMANDAN DAHA İYİ ŞEYLER KAZANDIRIR...
Özdemir Asaf'ın dediği gibi,"kendimizden bir adadayızdört yanımız başkalarından"
Nekadar kalabalık olursa etrafın okadar çok sünger bob'tur arkadaşların, sen elersin elersin belki de hiç göremezsin. Gerçekten sana inananlar kimse, derinlerine baktığında en çok kimlere güveniyorsan bırak onlar kalsın sadece hayatında...
Bırak başkaları "yapamazsın"desin sen pesetme. Düşlerin neyse onun peşinden git. Başkalarının ne düşündüğünü nekadar çok önemsersen okadar çok başarısız olursun ve hayatı kaçırırsın. Zaman senin keyfini beklemeden bir çırpıda geçiyor yeni yıla girdik derken hooop diğeri geliyor ve geriye baktığında o yıl başardığın birşey yoksa savunma mekanizman "inşallah seneye" diye seninle oyuna başlıyor... Yeme bunları artık aç gözünü ve etrafındaki sünger bob'ları temizle. Sana kim enerji veriyorsa onunla daha sık görüş ve paylaş. O zaman kendini daha iyi hissedeceksin, hayat enerjin tavan yapacak göreceksin...
BAŞARININ SİNYALİ ZOR DURUMLAR...
Hayat dalgadan farksız... Her dalga zorluk her dalga mesaj demek. O dalgadan kurtulduğun zaman doğru olan sana ne mesaj verdiğine sana ne kazandırdığına bakman ve bu koşullara o dalgayla savaşmadan gelemeyeceğini düşünmen. Hiç bir şey sebebsiz olmaz. Her durum ilahi planın parçası. Bunu sık sık hatırlaman ve biraz dünya işlerini bir kenara bırakıp kendinle ilgilenmen seni hayallerine kavuşturabilir.

KORKTUĞUM BAŞIMA GELDİ KLİŞESİ
Korktuğun başına geldi çünkü tüm enerjini düşünceni korktuğun şey neyse ona yönelttin! Yahu başarabileceğin şeylere ayırsana vaktini. Değişik bir zaman kavramın varsa onu bilemem ama benim bildiğim zaman ışık hızında geçiyor!

Seni en iyi tanıyan yine sensin. Başkalarından fikir alma gereği hissediyorsan o fikri lütfen çöpe at ve gerçekten seni neyin heyecanlandırdığını bul, kendini dinlemeyi öğren ve keşfetmeyi... Emin olduğun hiçbirşeyi başkasına sorma ihtiyacı duymazsın. Direk uygularsın ve başarılı olursun. Sana inananları da sevindirirsin, kendini de..

KİME GÖRE NEYE GÖRE BELİRLENİYOR BAŞARI?

Herkesin dahi olduğu bir konu, bir yetenek vardır. Bunu belirlemek için kendini iyi tanıman ve sevdiğin işi yapman, yaparken de en çok senin inanman yeterli başarıyı yakalamana. Öyle olmasaydı tarihte bunlar olur muydu?

Bill Gates
Harvard’ı bıraktıktan sonra ürettiği ve ortağı Paul Allen’in Traf-O-Data adını verdiği ilk bilgisayarla tanınmamıştı.
Walt Disney
İlk işi gazetecilikti. Kısa sürede işten atıldı çünkü onda hayal gücü ve iyi fikirden eser olmadığını düşünmüştü patronu.
Stephen King
Korku edebiyatının ustalarından King'in ilk kitabı 30 ayrı yayınevi tarafından reddedilmişti.
Vincent Van Gogh
Yaşadığı dönemde en az kazanan ressamlardan biriydi. Kimi zaman aç uyuyordu. Ama bugün bir resmi milyonlarca dolar ediyor.
Luciano Pavarotti
Operanın en büyük yıldızlarından Pavarotti, gençliğinde Türkiye’de seçmelere girmiş ancak beğenilmemişti.
Einstein
Zurich Polytechnic Üniversitesi, öğrenci olarak kabul etmediği Einstein'ın tüm dünyaya bakış açımızı değiştirecek bir fizikçi olabileceğini tahmin etmemişti.
Jack London
ABD'li yazar Jack London'un ilk öyküsü 600 yayınevi tarafından reddedilmişti.
Henry Ford
Ford Motor Şirketi’ni kurmadan önce tam beş kez iflas etti.
Wright Kardeşler
Orville ve Wilbur Wright kardeşler bugün bildiğimiz uçağın mucitleri. Uçabilen ilk makineyi yapmadan önce ise yüzlerce berbat deneyime imza attılar.
Soichiro Honda
Honda’nın kurucusu Soichiro Honda, Toyota Motor'a başvurduğunda işe alınmamıştı.
Winston Churchill
Nobel ödülü kazandı, iki kez İngiltere Başbakanı oldu ama okulda dersleri hep kötüydü.
Charlie Chaplin
Hiçbir Hollywood Stüdyosu tarafından kabul edilmemişti çünkü ne kendisinin,oyunculuğunun ne de projelerinin satabileceğini düşünmediler.
Emily Dickinson
Dünyanın en sevilen yazarlarından biri olan Dickinson, ancak öldükten sonra ünlü oldu. Hayatı boyunca yayınladığı şiirlerin toplamı bir düzineyi bulmuyordu.
Abraham Lincoln
ABD'nin en sevilen başkanı Lincoln,hayatı boyunca kaybettiği eyalet ve başkanlık seçimlerinden sonra, ABD başkanı olarak katıldığı ilk savaştan hiçbir madalya ya da övgüye değer bulunmaksızın dönmüştü.
Akio Morita
Sony'nin kurucusu Morita, en büyük hayal kırıklığını Sony'nin ilk ürünüyle yaşadı. Pirinç pişirici 100 adet bile satmamıştı.

Sünger Bob'ların başarısız bulduğu insanların başarı hikayeleri gibi birçok örnek var tarihte...

HATA YAPMAKTAN KORKMA

çünkü hatalar başarıya götüren en güzel tecrübelerdir...Hiç hata yapmadıysan en büyük hatan budur...

İnsan sahip olduklarından ziyade henüz yapmadıklarında başarılıdır bence. Hayal gücünü bile kısıtlayan insanlar tanıyorum, hayal kurarken bile "başkaları neder"baskısında olanlar... 
Tam da bu noktadayken çocukluğum boyunca seyredip hayranı olduğum adamın bir sözünü resmiyle birlikte paylaşmak istedim... Bill Cosby, ne kadar güzel özetliyor...

Kimseye kulak asma, kendin mutluysan gerisi teferruat... 

İçindeki kafesten kurtulduğun zaman,hayallerine kavuşman an meselesi...




Hayatın dalgalarında boğulmak yerine, o dalgalardaki anahtarı yakala... "Hayatta en büyük eğlence, başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır "demişler, ben öyle yapanlardanım:) 

Hayallerinizle buluşmanız dileğiyle,

PINAR TOK


W.SHAKESPEARE

Serçenin ölmesinde bile bir bildiği vardır kaderin, şimdi olacaksa bir şey yarına kalmaz, yarına kalacaksa bugün olmaz. Bütün mesele hazır olmakta.

Gülümse...

Gülümse...
Dünya tüm yanılsamaların merkezine koyar seni, büyü diye...

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

İlham aldıklarım...

İlham aldıklarım...
PROF.DR.SEVİL ATASOY

İlham aldıklarım...

İlham aldıklarım...
BETÜL MARDİN

Bu Blogda Ara

Translate