BUMERANG BEKARLIK

By | Cumartesi, Ocak 31, 2015




BUMERANG NEDİR?
Özellikle Avustralya yerlileri yani Aborjinler, ayrıca eski Mısırlılar ve Avrupalılar, Hindistan'ın bazı yörelerindeki kabileler tarafından silah olarak kullanılan yassı bir kesite sahip eğri bir sopa.
Geri dönen bumeranglar, kendi ekseni etrafında bir pervane gibi döndüğünde oluşan kurgusal daire düzlemi, dik düzlemden biraz sağa veya sola eğik olacak şekilde fırlatılır. Bu eğiklik sağ elle fırlatılan bumeranglarda sağa doğrudur. Dolayısıyla fırlatılan bumeranglar da sağa doğrudur. Dolayısıyla fırlatana göre sağdan başlayıp sola doğru dairevi bir yörünge çizerek başladığı noktaya geri gelir. 

Bu bilgiden sonra gelelim bekarlıkla alakasına...Alakası şu ki;son yıllarda artarak devam eden boşanmalar bana bumerangı çağrıştırıyor.Evlenenlerin çoğu geri dönüyor bekarlığa.
Geçenlerde bir gazetede dikkatimi çeken bir haber de bunun en trajikomik kanıtıydı.Boşanma partileriydi konu.Okadar çok boşanma var ki,krizden fırsat sektörü doğmuş durumda.
Gelin ve damadın birbirini ittiği,kestiği pastalardan tutun,"JUST DIVORCED" (yeni boşandı)yazılı tshirtlere ve çeşit çeşit süslere kadar birçok ürün sözkonusu.Heyecanla hazırlanan davetli listeleri,mekan arayışları,pasta siparişleri,özel yazıların basıldığı tshirtler vs vs.Bildiğiniz düğün telaşı gibi...
Yurt dışından ilham alınıyor ama mantığını iyi anlamak lazım 
Yurtdışında pek çok farklı biçimde gerçekleştirilen boşanma partileri için organizasyon firmaları kuruluyor.ANA AMAÇ:
.Evlilik sürecinde yaşanan ve boşanma aşamasında da yaşanabilecek psikolojik baskıyı azaltmak ve depresyon gibi sorunları ortadan kaldırmak
.Bu olumsuz olayı neşeli bir kutlamaya çevirmek.
.Arkadaşların ve yakın çevrenin davet edildiği bu kutlama ya da törenlerde boşanma stresinin azaltılması.
.Evliliğin kutlanması gibi boşanmanın da gayet normal bir olgu olduğunun benimsetilmesi
.Çevrelerine artık bekar olduklarını duyurmak
.Çocuk sahibi çiftlerin boşanma sonrası arkadaş kalabilmelerini sağlamak.

BOŞANMA PARTİLERİNİN TARİHİ:
Bilinen medyatik ilk boşanma partisi,2002'de ABD'de Kim Basinger ile Alec Baldwin'in boşanma satışı şeklinde yapılan partiydi.Basinger,bu partide sattığı mücevherlerden elde ettiği kazancı hayvan hakları örgütüne bağışlamıştı.
Aktris Ellen Barkin 2006'da eşi Ron Perelman'dan boşandığında düzenlediği satışlı boşanma partisinden 20 milyon dolar elde etmişti.
Düğün ya da nişan gibi organize edildiği gibi, evlilikten kalma anıları barındıran eşyaların açık arttırmayla satışını içeren türde olanları, 'Boşanma Satışı' da düzenlenmekte.Bu satış yoluyla hem istenmeyen anılardan kurtulmak hem de belli bir gelir elde etmek amaçlanmakta.

ÜLKEMİZDEKİ UYGULAMALARA BAKARSAK,BAKMASAK DAHA İYİ DERİM:)
Kapı gıcırtısına oynayan,sıcakkanlı bir yapımız var dolayısıyla çok da dert değil detaylar.Yeter ki eğlence olsun mantığı hakim ülkemizde.
"amaaaan oh oh ne de güzel oldu,haydi bakalım hoooop" sesleri eşliğinde göbek atarak,ara nağmelerde davetlilerin"çok da iyi oldu,söylemiştim","amaan zaten sana yakışmıyordu"gazlarıyla işin mantığından taşırılan eğlencelere dönüştürülen partilerde,deşarj olmak adına "sürgünden kurtulmuş bir köle" muamelesi ve ilgisi gören "just divorced" insanlarının vay ruh hallerine.Oysa amacı sadece kafa dağıtmaktı,feminizm çukurunda kaynayacağını tahmin edemedi Miss Just Divorced.
Örneği neden kadınlardan verdiğime gelince,bunu benim yerime Dostoyevski cevaplasın:
"Evlenme-boşanma işi sırf kadınların elinde olsaydı, bir tek nikah sağlam kalmazdı." 
Yahu tamam,anladık çok çektin ya da özgürlüğüne kavuşmanın heyecanı keyif verdi ama bukadar abartmanın gaza gelmenin derin bir anlamı olmalı diye düşünmeden de geçemiyorum.
Derler ki,ölüm acısıyla boşanma eşdeğer.Zaman ilaç olmasaydı zaten ölüm acısı yeterdi yıkılmaya.Eeee,ölüm acısı bile ortalama 40 günde hafifliyorsa,boşanma sonrasını bukadar dramatize etmenin alemi yok.
Bunun değer skalası kişiye göre elbette değişir ama sonuçta hepimizin bildiği bilimsel bir araştırmanın sonucu bu,oyüzden bu durumu abartmak da bir tepki bence.Zamanın ilaç olmadığı hiçbirşey yok,bu gibi durumlarda biraz kafayı dinlendirmek,sosyal olmak,hayatın kimse için zehredilmeyecek kadar değerli olduğunun bilincinde olmak ve en başta kendin için yaşamak en doğrusu.
Boşanma partilerinin,yurtdışındaki amacı nekadar insana değer veren bir duygu durumuysa,ülkemizdeki amaç,tamamen olmasa da,özentilikten öteye geçemiyor maalesef.Bu partilerde,boşanan kişinin ayakkabısının altına isim yazdıran evliler görürseniz şaşırmayın!!!

YİTİRİLEN DEĞERLER
Gün geçtikçe,ilişkiler ciddiyetini,değerini kaybediyor.Herkes şikayetçi ama bir kişi bile suçlu değil nedense.Burada büyük bir yanlış yok mu?
Yaşanmışlıklara susmak diye bir erdem vardı eskilerde,şimdilerde ise sadece kin,nefret,intikam,dedikodu....Boşanmak gayet insani bir seçim,evlilik de.
Sektörün oyuncağı olmamak gerekir diye düşünüyorum.Evliliği ayağa düşürmeye,boşanmayı da sirke çevirmeye gerek yok.Herşey seçimlerden ibaret.

BENCE DE...
"Evlenme kafese benzer, içindekiler çıkmak için, dışındakiler girmek için uğraşırlar." demiş Lard mary montagu 

Sevgiyle,
PINAR TOK

 

W.SHAKESPEARE

Serçenin ölmesinde bile bir bildiği vardır kaderin, şimdi olacaksa bir şey yarına kalmaz, yarına kalacaksa bugün olmaz. Bütün mesele hazır olmakta.

Gülümse...

Gülümse...
Dünya tüm yanılsamaların merkezine koyar seni, büyü diye...

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

İlham aldıklarım...

İlham aldıklarım...
PROF.DR.SEVİL ATASOY

İlham aldıklarım...

İlham aldıklarım...
BETÜL MARDİN

Bu Blogda Ara

Translate