BİR BAŞKADIR BENİM MEMLEKETİM

By | Pazartesi, Ocak 12, 2015



İNSANI FARKLI, HAVASI FARKLI, İNSANLARIN İNSAN KALDIĞI MEMLEKETİM
Ülkenin başkenti Üsküp 500,000 civarındaki nüfusuyla aynı zamanda ülkenin en büyük şehridir. Ülkede Üsküp hariç büyük şehirler:
Manastır, KumanovaPirlepeKalkandelenOhriKöprülüİştipGostivar ve Ustrumca'dır. Ülkede 50 kadar doğal ve yapay göl ve yüksekliği 2,000 metreden fazla 16 dağ bulunmakta.

Makedonya' ya aşık biri olarak derim ki, görmediysen mutlaka görülecek yerler listene eklemelisin. Hatta gitmeden önce mutlaka kilo vermeye çalış ki, oradayken tadacağın muhteşem lezzetler seni korkutmasın:)
MAVROVA

Makedonya'da görülecek harika yerler var. Vardar nehrinden, Paşa Cami'ne, Atatürk'ün okulunun bulunduğu Manastır'dan, Ohri gölü'ne, Mavrova ve Popova Sapka kayak merkezleri'nden, Üsküp şehir merkezi'ne kadar bir sürü muhteşem yer...

Her birini gezerken kendini büyülenmiş hissedeceksin,bir o kadar da rahat. İnsanları çok içten, çok samimi.Tamam benim köklerim, akrabalarım orada belki ama bir yabancı olarak da ziyaret etsen emin ol en yakınlarından farkı olmayacaktır karşılamaları ve iletişimleri.

Harika bir aile kavramı ve dostluk bağı olan harika bir ülke.Büyük şehirlerin trafiğinden sıkıldıysan, etrafındaki sahte insanlar seni üzüyorsa ya da çok çalışmaktan yorulup mola verme ihtiyacında olduğun bir dönemse, Makedonya çok iyi ve doğal bir dinlenme seçeneği olabilir.


Gelenek ve göreneklerin baskın olduğu bu ülkede günlerce süren masal düğünlere şahit olabilir, kendinizi birdenbire damat havası oynarken bulabilirsin:)
MEMLEKET DÜĞÜNLERİ


Başta da söylediğim gibi, şeytansız hava sahası buralar:). Gerçek insani ilişkilerin olduğu, harika doğal güzelliklere sahip yerler. Ne zaman gitsem mutluluk depoladığım bir ülke. Birçok yere gidilse de, Makedonya'nın yeri çok ayrı.



Makedonya Üsküp' te gezerken tarihle, bugünü birbirine bağlayan taş köprüden geçeceksin, tam kalenin olduğu bölgede. İşte o köprü, eski çarşı ve yeni çarşıyı ayıran bir noktada. Eski çarşıda harika memleket lezzetlerini doğal ve sıcacık ortamda tadabilir, yeni çarşıda ise dünya mutfaklarını bulabilirsin. En keyifli kısmı da hepsinin yürüme mesafesinde olması.




Tatman gereken lezzetleri sıralarsam bir yazı da ayrıca onun için yazmak durumunda kalabilirim.İyisi mi sen kendine fırsat yaratıp yerinde gör, yerinde tat. Eski çarşıda köfte ve arnavut böreği yemeden dönme! 


Bu fotoğraftan sonra algıların kapandığı için sonlandırıyorum cümlelerimi :) 

Makedonya,Balkanlar dünyanın en doğal kalmış insanlarının bulunduğu, eşsiz lezzetlerin olduğu, insanın insanla güvenerek sohbet edebildiği, aile değerlerinin bozulmadığı, yardımlaşmanın, "bir" olmanın son derece önemli olduğu yerler.Yitirilen değerleri, güveni, yardımlaşmayı özlem duyduğun tüm insani duyguları buralarda bulabilirsin.

Şehirde kaybolmuş, robotlaşmış insanlar sürüsünden ayrılıp, samimi ve mutlu yaşamlara yelken açman dileğiyle.

Sevgiyle,
PINAR TOK
ÜSKÜP KALE
ESKİ ÇARŞI













ÜSKÜP MERKEZ




PAŞA CAMİİ
OHRİ GÖLÜ


OHRİ SOKAKLARI


ÜSKÜP 


POPOVA SAPKA TETOVA




MANASTIR







ÜSKÜP MERKEZ



MAVROVA






BİR DÜĞÜN BİRSÜRÜ GELİN GELENEĞİ:)
KAFTAN'LI GELENEK








W.SHAKESPEARE

Serçenin ölmesinde bile bir bildiği vardır kaderin, şimdi olacaksa bir şey yarına kalmaz, yarına kalacaksa bugün olmaz. Bütün mesele hazır olmakta.

Gülümse...

Gülümse...
Dünya tüm yanılsamaların merkezine koyar seni, büyü diye...

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

İlham aldıklarım...

İlham aldıklarım...
PROF.DR.SEVİL ATASOY

İlham aldıklarım...

İlham aldıklarım...
BETÜL MARDİN

Bu Blogda Ara

Translate