BU MASKELİ BALO VE ONUN SAHTE YÜZLERİ

By | Salı, Haziran 16, 2015

Günümüz ilişkilerine, duygu durumlarına başlık olabilecek bir şarkıdan bu sözler, Yeni Türkü' den.

"Yaktım gemilerimi
  Dönüş yok artık geri
  Tak etti canıma bu maskeli balo
  Bu maskeli balo
  Ve onun sahte yüzleri..." kısmı favorim...

Yak gemileri, hayata baksana takmıyor hiçbirimizi...
Zaman çok hızlı akıyor. Yakman gereken herşeyi yak gitsin. Sana mı kaldı herkesi düzeltmek,insanların kaç yüzü olduğunu hesap etmek. Boşveeeeer!

HAYATTA HERŞEY OLABİLİRSİN FAKAT MÜHİM OLAN HAYATIN İÇİNDE "İNSAN" OLABİLMEK .... demiş Şems-i Tebrizi

Nekadar da doğru bir teşhis. İnsan olmak. Etrafındaki "insan" kalabilmişlerin kıymetini bil, maskeli o kadar çok insan var ki, onları tanımak için yorma kendini. Eğer değer verdiklerin seni hayal kırıklığına uğratıyorsa, suç sende çünkü onlara vazgeçilmez olduğunu hissettirdin. Sen pırlanta kal da bırak insanlar seni çamur sansınlar. Gül geç ;)

KENDİNİ GERÇEKTEN SEVİYORSAN KONU KAPANMIŞTIR, BAŞKALARININ SANA NE YAPTIĞI TEFERRUAT

İnsanların senin hakkında ne düşündüklerini gereğinden fazla önemser ve ona göre yaşarsan mutlu olamazsın. Mesela, insanlar seni yanlış mı anladı, bunu dert etme. "Duydukları senin sesin fakat aklından geçirdikleri kendi düşünceleri". Seni çekemeyen, kalbi fesat olan insanlarla uğraşma, zaten onlar kendi cehennemlerinde yanıp tutuşuyorlar unutma...

"İNSANLAR KADERLERİ YÜZÜNDEN DEĞİL SEÇİMLERİ YÜZÜNDEN MUTSUZ OLURLAR"
Hepimizin hayatında kavga ve gerilimler olabilir, ailede, işte, sosyal hayatlarımızda, ikili ilişkilerimizde... Çoğu zaman bu çekişmeler ciddi bir zaman ve enerji kaybına yol açar. Aslında çatışmalar, bizlere ters giden şeyleri çözmek için büyük fırsatları içinde barındırıyor. Karşımızdakini kendi gerçekliğinde değerlendirmek ve kendimizi tam anlamıyla ortaya koyabilmek en saygılı çözüm yolu diye düşünürüm her zaman. Bu tavır büyük huzursuzluklara yol açabilecek küçük problemleri çözmeye yarayabilir...
Seçimlerini çevrenle yapma, en çok kendini dinle. Kimse senin kadar doğru cevap veremez... Kalbin ve beynin aynı yoldaysa mutluluk yakınında.

GEÇMİŞTEN KAÇMA, GELECEĞE SIĞINMA, "AN" DA OL

An'da olursan mutluluk baki... Anılarımız bizi besliyor ve güçlendiriyor, geçmişimiz olmadan bir geleceğimiz de olmaz elbette fakat geçmiş ders çıkarmak ve yola daha sağlam devam etmek için var, şimdiyi unutturmak için değil. Gelecek ise peri masalından ibaret, sen istediğin planı yap, yap da kader de gülmekten yerlere yatsın:)

Hayatımızın en güzel anları, bütün ruhumuzla orada olduğumuz anlar....

HASAR OLMADAN ZAFER OLMAZ


Aç da dinle o şarkıyı, yak tüm gemileri... Hayatı anlamaya çalışma, doyasıya yaşa. Seni üzenleri, seni yoranları, seni anlamayanları, maskeli insanları yolla gitsin. Bırak onlar maskeli baloda eğlensin...

Hasar olmadan zafer olmaz. Acı çekmeden büyünmez. Kendine iyilik yap, en çok kendini sev. Bu dünya kötülere bırakılmayacak kadar güzel ve kötülük daha büyük bir kötülükle iyileşmez. İyilikle dolu ruhunu bulaştır insanlara. Gönülde olanı yere düşürme. Affet ve sabret. Sonra da keyifle seyret;))

Sevgili Uğur Koşar'ın çok sevdiğim bir cümlesi tüm iyi insanlar adına, fesatlara gelsin ;)

"EĞER BENİ BİR ŞEYTAN OLARAK GÖRÜYORSAN SEN DE CEHENNEMDESİN, ŞAYET BENİ BİR MELEK OLARAK GÖRÜYORSAN SEN DE CENNETTESİNDİR" 

AN elinden kayıp gitmeden UY'AN ;)

Sevgiyle,


PINAR TOK

W.SHAKESPEARE

Serçenin ölmesinde bile bir bildiği vardır kaderin, şimdi olacaksa bir şey yarına kalmaz, yarına kalacaksa bugün olmaz. Bütün mesele hazır olmakta.

Gülümse...

Gülümse...
Dünya tüm yanılsamaların merkezine koyar seni, büyü diye...

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

İlham aldıklarım...

İlham aldıklarım...
PROF.DR.SEVİL ATASOY

İlham aldıklarım...

İlham aldıklarım...
BETÜL MARDİN

Bu Blogda Ara

Translate