BAKLAVA OKLAVAYLA DEĞİL DUMBLE'LA YAPILIR;)

By | Pazartesi, Haziran 22, 2015























HAYALLER GÖBEK ÜSTÜ BAKLAVALAR, GERÇEKLER MİDEDE YAĞA DÖNÜŞMÜŞ BAKLAVALAR:) 

"RAMAZAN BİTSİN DE BAKLAVA YİYEYİM " HAYALLERİNİ BIRAK, DUMBLE'LARI ELİNE AL...

Karnını hayalini kurduğun baklava görüntüsüne sokman çok zor değil, kolay da değil ama sabır ve istikrar şart.

"Düşüncelerine hakim olamayanlar kısa zaman sonra, davranışlarına da hakim olamazlar"
Kararlı olmak, inanmak ve başlamak bu işin olmazsa olmazları.Önemli olan beyne hükmetmeyi öğrenebilmek. Herşey beyinde bitiyor çünkü! Sağlıklı kararlar ömrü uzatır ve yaşadığın her anı şenliğe çevirir.
ÖYLECE OTURUP BAŞKALARINA İMRENMEK Mİ, İMRENİLECEK SAĞLIKTA VE ZİNDELİKTE OLMAK MI? KARAR SENİN
İster spor salonlarında, ister evinde ister bahçende ya da kırda bayırda...Yerini seç ve başla. Hazır yaz gelmişken önerim açık alanlarda spor yapman...

Birazdan görsellerle anlatacağım karın hareketleriyle harika sonuçlar alabilirsin. Bunun öncesinde tekrarlamakta yarar görüyorum, hiç birşey yapamıyorsan çık ve yürü, Kemal Sunal'ın postacı filmindeki yürüyüşünü hatırla ve uygula:) Bu tempoda bir yürüyüşün ardından yapacağın birkaç mekik ve esneme hareketiyle bile vücuduna çok fazla yarar sağlayabileceğini unutma!
Ne kaybedersin? Bir hafta kadar dene ve farkı gör... Hem psikolojin hem bedenin sana teşekkürle geri dönecek buna emin olabilirsin.
ŞİMDİ GELELİM SİHİRLİ KARIN HAREKETLERİNE:)




DUMBLE İLE CRUNCH(KARIN) HAREKETİ:

Bu hareketi yaparken ayaklarının havada olması karın kaslarını aktif tutar. Kullandığın dumble' lar ağırlık derecesine göre harekete zorluk katar.





İkinci resimde hareketin daha zorlaştığı halini görüyorsun. Ayaklar yukarıya doğru dik vaziyette, elinde dumble' larla parmak ucuna doğru kalkıyorsun. Bu şekilde ayakların dik ve yukarıya doğru durması karın kaslarını daha da gergin ve aktif hale getiriyor.







Hareketin sonunda ise dumble' ları iki yanda sabit şekilde bekletiyorsun. Bekleme süresi arttıkça, karın kaslarının daha çok zorlandığını hissedeceksin. Gerçekten güzel bir direnç egzersizi bu.



ŞİMDİ PİLATES TOPU İLE YAPMAYI DENEYELİM

Bacaklar 90 derece açıyla yukarıda ve gerginken, kollar iki yanda sabit uzanıyor. Bunu dumble' la da yapabilirsin. Pilates topunu yer seviyesine kadar indirip tekrar aynı hizaya kaldırıyorsun. Bunu yaparken bacaklarınla topu sıkıştırmak ve hareketi doğru yapabilmek için ilk başlarda zorlanabilirsin ama kuvvetlendikçe bu sorun ortadan kalkacaktır. Yılmadan devam et. Göreceksin tekrarladıkça kolaylaşacak ve daha güçlü hissedeceksin.


                         










 SPINNING İLE BİTİREBİLİRSİN, BEN ÖYLE YAPIYORUM

Spor salonlarında arkandan atlı kovalıyormuş gibi çevrilen pedallara deniyor spinning. Ayrı bir grup dersinde kullanılıyor olsa bile, egzersizini orta seviye bir hızla 10 dakikalık bir süre içerisinde taçlandırabilir ve zirvede tamamlayabilirsin!

Bunları düzenli olarak uyguladığın zaman günden güne değişimi kucaklamaya hazır ol!

Spor da beslenme de oldukça önemli, istediğin sonucu alabilmen için ama bunun yanında uyku herşeyden önemli.Yeterli ve kaliteli bir uyku düzenin yoksa bir de üzerine gece hayatın varsa sen kendini hiç sevmiyorsun...Değişme zamanın gelmiş, beyninden doğru sinyaller almak istiyorsan sağlıklı yaşama adım atmak zorundasın...

Çalışmak, spor yapmak, hayata karışmak ömrü uzatır.... Artık nüfus kağıdındaki yaşın hiçbir hükmü yok. Bir Kafkas atasözünün verdiği mesaj gibi;
"Kim en az 100 yıl yaşamazsa suç kendindedir":)

Sevgiyle,

PINAR TOK




























W.SHAKESPEARE

Serçenin ölmesinde bile bir bildiği vardır kaderin, şimdi olacaksa bir şey yarına kalmaz, yarına kalacaksa bugün olmaz. Bütün mesele hazır olmakta.

Gülümse...

Gülümse...
Dünya tüm yanılsamaların merkezine koyar seni, büyü diye...

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

İlham aldıklarım...

İlham aldıklarım...
PROF.DR.SEVİL ATASOY

İlham aldıklarım...

İlham aldıklarım...
BETÜL MARDİN

Bu Blogda Ara

Translate