EN HUZURLU & NURLU TEPELERDEN BİRİ

By | Cuma, Aralık 26, 2014



HERKESİN HUZUR BULDUĞU ÖZEL YERLER VARDIR
Benim en huzur bulduğum yerlerden biri de Anadolu Kavağında Beykoz ilçesinde bulunan bu harika manzaralı ve nurlu tepe.Nurlu diyorum çünkü bilenler çoktur,burada Yuşa peygamberin türbesi ve camii var.
Yuşa peygamberin türbesine girdiğiniz anda içinizi huzur kaplıyor.Dünya işlerini birkenara bırakıp düşüncelere dalıyorsunuz.

YUŞA PEYGAMBER

Türbede gömülü olan zatın Yuşâ (m. ö. 1082-972) olduğunu inanılmakta.Yuşâ Peygamber bir rivayate göre Musa Peygamber ile birlikte Mecmeul-Bayreyn’e (Boğaziçi) gelmiş ve vefat ederek bu tepeye gömülmüş.Çeşitli tefsirlerde Yuşâ'nın Musa'nın vefatından sonra peygamber olarak görevlendirildiği, Hıristiyanların ve Yahudilerin ona Yeşu dedikleri nakledilir.



TARİHÇESİ                                                   
Burası tarihin ilk dönemlerinden itibaren kutsal bir yer olarak kabul edilmiş ve çeşitli uygarlıklar burada kendi dinlerinin mabet ve tapınaklarını inşa etmişler. İlkçağlarda burada Zeus tapınağının bulunduğu ve Bizans döneminde bu tapınağın Hagios Michael adında bir kiliseye çevrilmiş.
1509'da depremde,yıkılmış.Osmanlı döneminde bu tepeye,Sadrazam 28. Çelebizade Mehmet Sait Paşa tarafından 1755 tarihinde bir mescit yaptırılmış.Aynı zamanda burada bulunan ve halk arasında Yuşa Peygamber’e ait olduğu düşünülen mezarın etrafına kagir bir duvar çektirmiş ve türbenin bakımını yapmak için görevliler tayin ettirmiş. Tarih boyunca ziyaretçileriyle bütünleşen ve hep insanların ilgi odağı olmayı sürdüren bu tepede, III. Selim (1789- 1807) döneminin bazı yıllarında, izdihamdan dolayı ‘fitneye mahal olmasın’ düşüncesiyle mevlid okunması bile yasaklanmıştır.
Yuşâ Camii bir yangın geçirmiş ve Sultan Abdülaziz döneminde, 1863 senesinde aslına uygun olarak yenilenmiştir. Dahiliye Nezaretinin 1885-86 tarihli istatistik cetvelinde "Yüşa Aleyhisselam Dergahı" olarak zikrolunan bu alana yuşa tepesi adı verilmiştir.
DUA EN İYİ TERAPİDİR
Herkesin kendini kötü hissettiği zamanlar vardır..İnsanız elbette kaldıramayacağımız acılar yaşanabilir bunlar için mutlaka doktor yardımı almak şart ama inancın kuvveti hiçbir ilacın veremeyeceği gücü veriyor.
Kötü zamanlarda,kimi çare bulmak  için psikiyatristleri tercih eder, kimisi içine atar hasta olur kimisi de etrafındaki insanlara yansıtıp çekilmez bir insan haline gelir.İnançların hepsine sonsuz saygı duyan biri olarak söylüyorum ki dua en iyi ilaç.Yeter ki kalpten gelsin.
Neye inanırsanız inanın,huzuru nerede buluyorsanız kapınız da orasıdır.
Sevgiyle,
PINAR TOK






İlham aldıklarım...

İlham aldıklarım...
PROF.DR.SEVİL ATASOY

İlham aldıklarım...

İlham aldıklarım...
BETÜL MARDİN

W.SHAKESPEARE

Serçenin ölmesinde bile bir bildiği vardır kaderin, şimdi olacaksa bir şey yarına kalmaz, yarına kalacaksa bugün olmaz. Bütün mesele hazır olmakta.

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

Bu Blogda Ara

Translate