SENİN DERT SANDIĞINI NİMET SAYAN VAR!

By | Salı, Aralık 30, 2014


Hangi vicdan bu bakışı siyasi tarafıyla değerlendirecek kadar zayıf olabilir?Hangi çocuk,bu şartlarda yaşamaya mahkum bırakılacak kadar kötü?Çocuk o, adı üstünde! Koşup oynayacağı,okula gidip öğreneceği, ailesiyle sıcak evinde oturacağı yaşta, çocuk yaşında onlar...

Sevdiklerimizle keyifli hazırlıklar içindeyken,yeni yılı neşeyle,umutla,özenle seçilmiş kıyafetlerle,kuş sütünün eksik olmadığı masalarla kutlama telaşındayken bu resimleri paylaşmak istedim ve düşüncelerimi ..
Herkes evinde değil, herkes yeni yılı kutlama peşinde de değil.Tek derdi ısınmak ve yemek bulmak olanlar da var aramızda.Sadece Suriyeli çocuk ve insanlar için değil bu yazdıklarım.Bu soğukta sokakta olan tüm muhtaçlar için yazıyorum lütfen el uzatalım.
Sevgi paylaşıldıkça çoğalır tıpkı para gibi!Bu resimlerdeki çocukların gözlerine bir bakın. Kalbi olan anlayacaktır.
Bırakın birtarafa siyasi görüşlerinizi,hiçbir siyasi görüşün bedelini çocuklar ödemek zorunda değil.Hiçkimse evinden yurdundan çıkmak ve bambaşka yerlerde sığıntı gibi üstelik sokaklarda,üşüyerek yaşamak istemez  Bu bir tercih değil, zorunluluk.Bu zorunluluğu anlamaya çalışan o çocuk bakışlar gülmeyi hakediyor, yaşından önce büyümeyi değil.
Tabi ki hayat bu devam ediyor,tabi ki eğlenip güleceğiz,sevdiklerimizle yeni bir yılı güzel enerjilerle,dileklerle,umutlarla kutlayacağız.Bunları yapmamıza engel değil ki yardımlaşmak.
Yardımlaşma oldukça toplumlar gelişir.Maddi yardım yapılan muhtaçlar,kötü işlere sapmamış olurlar.Psikolojileri bozulmaz.Toplum tarafından sahip çıkılması özgüvenlerini yükseltir.

Haydi yeniyıla girerken evsizlerin,muhtaçların özellikle de hiçbirşeyden habersiz sefalete düşen günahsız çocukların yüzünü güldürelim.

Yardımlar için aşağıdaki bilgileri inceleyebilirsiniz.

153 Beyaz Masa ve 444 2 566 AKOM’ a ulaşarak başvuru yapabilir ve sokakta yaşamak zorunda kalan evsizler ile ilgili ihbarlarda bulunabilirsiniz.
Suriyeli insanlar ve çocuklar için ise 444.98.18 no'lu telefondan bilgi alabilirsiniz.

Sevgi dolu yarınlara,
PINAR TOK



İlham aldıklarım...

İlham aldıklarım...
PROF.DR.SEVİL ATASOY

İlham aldıklarım...

İlham aldıklarım...
BETÜL MARDİN

W.SHAKESPEARE

Serçenin ölmesinde bile bir bildiği vardır kaderin, şimdi olacaksa bir şey yarına kalmaz, yarına kalacaksa bugün olmaz. Bütün mesele hazır olmakta.

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

Bu Blogda Ara

Translate