ERKEKLERİ ANLAMA SANATI

By | Salı, Ocak 06, 2015

Başlığa bakıp birkaç saniye umutlanmak da güzeldi bence:) öyle bir sanat olmadığı gibi erkekleri anlayan tek kadın, kadınları anlayan tek erkek olmadı henüz yeryüzünde. Hatırlayanınız vardır, bir ara yüzlerce sayfalık bir kitap yazılmıştı kadınları anlamak konusunda ama kitabın sayfalarında hiçbirşey yazmıyordu! Yazar sağlam bir ironi yapmıştı.

KABUL EDELİM AYNI DÜNYANIN AYRI İNSANLARIYIZ

Sorun,doğuştan ayrı yaradılışta olduğumuzu unutuyor olmak sanırım. Ayrıyız işte, biz kadınların içinde birer James Bond gizli. Septik ve labirentlerle dolu bir düşünce sistemi sözkonusu. Bunu erkeklerin anlamasına zaten imkan yok. Hepsi gayet düz bir düşünce sistemine sahipler.

Örneğin; kadın somurtuyordur, erkek sorar; 'neyin var?' İşte nokta atışı :) Bu sorudan sonra kadınlarda çark dönmeye başlar, trip sistemi devreye girer, bariz bir problem vardır ama her nedense bilmeceye bağlanır durum ve ilk olarak klişe "birşey yok" yanıtı gelir. Akıllı erkek o noktadan sonra tek kelime etmeden kaçmalıdır, koşarak uzaklaş :) .... Bir soru daha sorarsan yandın, bir yanardağın eteklerindesin ve havai fişek gösterisi an meselesi...

KUTSAL ANNE Mİ OLMAK İSTİYORSUN KAYNANA MI

Suç sadece erkeklerde mi? Elbette hayır. Erkeklerin eksiklikleri ya da kusursuzlukları annelerinin yetiştirme tarziyla paralel bence. Kadınlar kadınlara niye eziyet eder anlamam...

KOCANIN NASIL OLMASINI İSTİYORSAN OĞLUNU ÖYLE YETİŞTİR

Erkekleri padişah gibi yetiştirirsen, kadına nasıl davranması gerektiğini öğretmezsen, sofraları kurup, ne isterse ayağına götürür, tek yardım istemezsen, "seni seviyorum" demenin, duyguları belli etmenin erkeklikle değil insani duygularla alakalı olduğunu söylemezsen, sevginin saygıdan sonra geldiğini göstermezsen, kadınların da erkekler kadar değerli olduğunu aşılamazsan ozaman kaynana olmaya adaysın gelecekte. Kulakların çok çınlayacak...

Kadınlar ne ister sorusu kadar zor olmayan bir soru erkekler ne ister

Kabul etmek gerekir, biz bile bilmiyoruz tam olarak bunların cevabını. Bu noktada baştan beri koruduğum objektifliğimi korumaya çalışacağım.

Erkekler,kendilerine ihtiyaç duyulduğunda güçlü hissediyorlar. Herşeyi üstlenen kadın modeli olmak bence hata. Bırakın erkekler kahramanınız olsun. Ayrıca onlara güvendiğinizi hissettirmek, açık sözlü olmak, karsilikli nefes almaya izin vermek, onları takdir etmek, sevildiklerini hissettirmek ve tabi ki karınlarını doyurmak da olmazsa olmazlar arasında... "Açken sen sen değilsin" sloganını hatırlatırım...

Bir de dolu olmak gerekiyor... iliskide; Nerdesin? Beni seviyor musun? Sen zaten...le başlayan suçlama cümleleri, eleştiriler kavgadan, ayrılıktan başka bir şey getirir mi? Bence getirmez.

Erkeklere en güzel hediye mutlu bir kadın olmak bence. Eğer kadın olarak kendi içinde mutluysan, üretiyorsan, hayatın sadece sevdiğin adamın ilgisini beklemekten ibaret değilse işte ozaman ilişkinin süreklilik anahtarı sende. Hayatının odak noktası kendin ol,bu noktayı karşındakine kaptırırsan yandın. Mutsuzluğunu kendin yaratıp sonra da karşındakini suçlama!

Sevgili erkekler,sizler de bir zahmet mutlu olan kadınları ısrarla mutsuz etmeyin,değer bilin :)

GELELİM RESİMLERLE YAZININ ALAKASINA
Resimdeki gelin,düğününe 5 gün kala damat tarafından terkedilmiş. Olayın aslı, okuduğum haber kadar fakat tahminim ortada büyük bir travma olduğu ve bunun gelinin ailesinin iştirakiyle tam da planlanan düğün tarihinde "hiçbirşey yokmuş gibi yapalım" partisine çevrilmiş olması:) 
Benim bildiğim, Julia Roberts kaçak gelinlerin başıydı, şimdi bu damat niye almış ki bu bayrağı...
Aralarında ne yaşandı bilinmez ama nasıl bir hayata bağlılık tavrıdır ki bu, bildiğiniz düğün yapmışlar damatsız:) Öyle karalar bağlayıp suçlu aramamışlar. Olayı elbirliği ile şenliğe çevirmişler. Gelinlik kana değil gökkuşağına bulanmış. Eh kaçak damat da bu renkli sülaleyi kaçırmış...

KADINIM GÜÇLÜYÜM

Bu resim bu poz tam da bu mesajı vermiyor mu?
Kadınım ben, güçlüyüm! Ne istediğini bilmeyen, kararsız bir erkeğin kaçışı beni yıkamaz aksine güçlendirir. Seçimlerimi daha iyi yapmamı sağlar. Renkliyim ben, matem rengi yakışmaz gücüme.
Rengi belli olmayanlar döndürüyor beni özüme:)
Bu kadın, onu gerçekten sevenlerin yardımıyla yaşanandan felaket değil ders çıkarmayı seçmiş ve güçlenmiş. Tebrik etmek gerekir.


Bakış açımız belirlemiyor mu zaten tüm yaşadıklarımızın mesajını. Nasıl bakarsan öyle alırsın o mesajı. Neden başkası için üzüleceksin? Hayat okadar uzun mu? Uzun olsaydı bile, başka işin mi yok :)

Önce kendin bil kendi kıymetini, ozaman karşındaki de bilir sınırlarını. Bir de şöyle bir gerçek var tabi ki, aradığın kişiyi bulamamaksa sorunun, aranan kişi olduğundan emin olmalısın...


Ben sözü alışkanlığımla sabit Shakespeare'le bitirmek istiyorum.

"Beğendiğiniz bedenlere, hayalinizdeki ruhları koyup aşk sanıyorsunuz." 
YAPMAYIN...

Hayalinizi gerçekle buluşturmanız dileğiyle,
PINAR TOK






W.SHAKESPEARE

Serçenin ölmesinde bile bir bildiği vardır kaderin, şimdi olacaksa bir şey yarına kalmaz, yarına kalacaksa bugün olmaz. Bütün mesele hazır olmakta.

Gülümse...

Gülümse...
Dünya tüm yanılsamaların merkezine koyar seni, büyü diye...

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

İlham aldıklarım...

İlham aldıklarım...
PROF.DR.SEVİL ATASOY

İlham aldıklarım...

İlham aldıklarım...
BETÜL MARDİN

Bu Blogda Ara

Translate