BENİMLE BOŞANIR MISIN?

By | Pazar, Ocak 04, 2015



İNGİLİZ ÇİFT BERABERLİĞİN FORMÜLÜNÜ BULMUŞ!

Haberi ilk okuduğumda beni çok güldürdü. Değişiklik adına yapılan uç nokta bir hayal gücü, tebrik etmek gerekir.

Tam 3 yıl önce evlilik kararı almış resimde gördüğünüz İngiliz çift. Dünyayı gezip 66 ülkede 66 kez o ülkenin geleneklerine göre düğün yapmışlar. Amaç dünyanın en iyi düğününü yaparak evlenmekmiş. Henüz resmi olarak evlenmemişler çünkü hayallerindeki düğün konseptini, yerini henüz bulamamışlar. En son Güney Afrika'da Zulu kabilesinin kıyafetlerini giyip vampir temalı düğün bile yapmışlar,siz düşünün artık diğer temaları...

Buradaki amaçta ince bir zeka var sanki...:)

Aklıma 3 seçenek geliyor. Birincisi, dünyadaki boşanma oranları psikolojilerini etkiledi ve boşanmamak için evlenmiyorlar. İkincisi, klasik evlilik sendromu, korku ve en sağlam oyalama taktiği. Sonuncusu ise, bu çift gerçekten deli.

Gerçi henüz Türkiye'ye gelmemişler, gelseler kesin evlenmekten vazgeçerlerdi. Lauren Hill,Elvis Presley, Frank Sinatra, Nat King Cole ile başlayıp, Ankara havasına bağlanan, 300-500 kişiyle öpüşüp, onları eğlendiren ama takı merasimi yüzünden kendi düğününü kaçıran gelin-damat-düğün konsepti, İngiliz çifti evliliğe tamamen tövbe ettirebilir :)

BOŞANDIKLARINI BİR DÜŞÜNSENİZE!

Hadi diyelim evlendiler, anlaşamadılar ve boşanmaya karar verdiler. Acaba kaçıncı senede hangi ülkenin boşanma usulünü beğenecek bunlar. Boşanmaları kaç yıl sürecek mesela:)

2008 yılında beri sevgili olan Alex Pelling ve Lisa Gant çiftinin özellikle son dönemlerdeki boşanma oranlarına baktığımızda, birlikteliklerini renklendirmek adına çok değişik ve çılgın bir yol bulduklarını kabul etmek gerekir. Hani bizde derler ya, birini en iyi yolculukta bir de içki masasında (içki sağlığa zararlıdır, erken yaşlandırır:) ) tanırsın diye. Bu çift, buldukları bu yolla birbirlerini imza ile garantiye! almadan, maske takmadan, her şartta, her kültürde uyum ve bağlılık testi yapar gibiler... İnşallah da emeklerinin sonu mutlu biter. O kadar sıkıldık ki ayrılık haberleri ve boşanmalardan, en azından bu ilişkide derin bir emek var, sevgi ve sabır var.

ROMEO&JULIET

E bir de kavuşamamanın, rutine bağlanmamanın heyecanı var tabi! Burada aklıma şu geliyor. Ne Romeo, Romeo olurdu ne Juliet, Juliet olurdu eğer kavuşmuş olsalardı:) Bütün büyük aşklar tarih yazar, tarih kavuşamayanları yazar....

İlişkileri renklendirmek gerek, birlikte vakit geçirildiği kadar ayrı da olmak gerek, her an dip dibe olmak değil sevgi. Birlikteliklerde nefes almak gerek, karşılıklı "kendi alanları,hobileri" olması gerek. Tabi bunları anlayacak anlayış ve saygı da gerek...

BİR PROBLEM EKSİK

Evlilik çok saygın bir kurum. Aile olmak çok güzel bir durum. Anlaşan ve seven, saygılı ve özgür ruhlar karşılasırsa tadından yenmez ama gereklilik değil, seçim.

Hayran olduğum Betül Mardin'in çok sevdiğim öğütlerinden biri tam da bu dediğimi tamamlıyor sanki:

Evlilik şart değil,Gerekli de değil. Hatta şöyle söyleyeyim: One 

problem less! (Bir problem eksik!) 

:))) 

TÜM RUH İKİZLERİNİN BİRBİRİNİ BULMASI DİLEĞİYLE,

PINAR TOK




  
  





W.SHAKESPEARE

Serçenin ölmesinde bile bir bildiği vardır kaderin, şimdi olacaksa bir şey yarına kalmaz, yarına kalacaksa bugün olmaz. Bütün mesele hazır olmakta.

Gülümse...

Gülümse...
Dünya tüm yanılsamaların merkezine koyar seni, büyü diye...

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

İlham aldıklarım...

İlham aldıklarım...
PROF.DR.SEVİL ATASOY

İlham aldıklarım...

İlham aldıklarım...
BETÜL MARDİN

Bu Blogda Ara

Translate