FERRARİSİNİ SATAN KARTAL

By | Perşembe, Temmuz 02, 2015
BİR VARMIŞ BİR YOKMUŞ...
Okuduysan bunun bir masal olmadığını biliyorsundur. Ferrarisini satan Bilge' den bahsediyorum.

Hikayedeki avukata "teşbih" yapmamın nedenini ve bunun kartalla alakasını birazdan detaylıca anlatacağım sabırlı ol :) . Önce, kitabı okumamış olanlar için özet geçmek istiyorum. Hatırlayalım;

"Julian Mantle, elli yaşlarında ve ülkenin en ünlü avukatlarından biridir. Mesleğinde çok başarılı olan Julian, hayatta sahip olunabilecek her şeye de sahiptir: Kariyer, şöhret, para, özel bir jet, ada ve kırmızı bir Ferrari. Julian sürekli çalışmakta ama sağlığına hiç dikkat etmemektedir. Yoğun iş temposu nedeniyle bir duruşma sırasında kalp krizi geçirir. İşte bu hastalık Julian’ın tüm hayatını değiştirecektir. Hastanede gördüğü tedavinin tamamlanmasından sonra ortadan kaybolur. Sahip olduğu her şeyi hatta çok sevdiği Ferrari’sini bile satmış ve Hindistan seyahatine çıkmıştır.

Julian Mantle üç yıllık bir sürenin ardından yakın arkadaşı John’un ofisinin kapısını çalar. John gözlerine inanamaz. Julian, zihnen ve bedenen çok büyük değişiklikler geçirmiş, mutlu, sağlıklı ve enerji dolu bir insan olmuştur. Sanki otuz yaşlarında gibidir. Julian üç yıl boyunca yaşadıklarını arkadaşına anlatır. "

ŞİMDİ GELELİM BİLGE KARTALA

Geçenlerde sevdiğim bir arkadaşımla sohbet ederken muhteşem bir konudan bahsetti bana. Araştırmaya ve yazmaya merakım olduğunu bildiği için ilgimi çekeceğini düşünmüş. İyi ki de düşünmüş diyorum :) Şimdi okuyacaklarına eminim çok şaşıracaksın...

KARTALLARDA HAYAT 40' INDAN SONRA BAŞLAR :)

Kartallar, kuş türleri arasında en uzun yaşayanı. 70 yıla kadar yaşayan kartallar var. Burada " eee e? sadede gel " dediğini duyar gibiyim. Hemen geleyim...

70 yıla ulaşmak için, kartal çok ciddi ve zor bir kararı vermek zorunda ! 

Kartalın yaşı 40' a dayandığında pençeleri sertleşiyor, esnekliğini yitiriyor, avlarını kavrayıp tutamaz duruma geliyor. Gagası uzuyor ve göğsüne doğru kıvrılıyor. Tüyleri kartlaşıyor, kalınlaşıyor ve kanatlarına takılmaya başlıyor. Tam da bu noktada aramızda kendini kartal zannetmeye başlayanlar olabilir, özellikle de 40' ına merdiven dayayanlar "panik yok"  :)

Konuyu dağıtmadan devam ediyorum. Bu etkilerle kartal, eskisi gibi uçamıyor tabi. Dolayısıyla kartalın burada çok ciddi bir karar vermesi gerekiyor. Ya ölümü seçecek ya da yeniden doğuşun acılı ve zorlu sürecini göğüsleyecek ve bu yeniden doğuş süreci 150 gün kadar sürecek.

Bu yönde karar verirse yani yeniden doğmaksa tercihi, kartal bir dağın tepesine uçuyor ve orada bir kaya duvarda, artık uçmasına gerek olmayan bir yerde yuvasında kalıyor. Bu uygun yeri bulduktan sonra kartal gagasını sert bir şekilde kayaya vurmaya başlıyor. En sonunda kartalın gagası yerinden sökülüp düşüyor. Kartal bir süre yeni gagasının çıkmasını bekliyor. Gagası çıktıktan sonra, bu yeni gaga ile pençelerini yerinden söküp çıkarıyor. Yeni pençeleri çıkınca kartal bu kez eski kartlaşmış tüylerini yolmaya başlıyor. 5 ay sonra kartal, kendisine 20 yıl veya daha uzun süreli bir yaşam bağışlayan meşhur yeniden doğuş uçuşunu yapmaya hazır duruma geliyor.

FERRARİSİNİ SATAN BİLGE VE KARTAL HAYATIN ŞİFRESİNİ ÇÖZMÜŞLER SEN HALA BU PAZARTESİ (HER PAZARTESİ GİBİ) SPORA YAZILSAM MI DİYE DÜŞÜN !

Zaman insanın sahip olduğu en değerli şeylerden biri. Önceliklerimizi belirlemek ve planlamak kaliteli bir yaşam için çok önemli. Zaman geri dönüşümü olmayan tek kaynak! 

Kartal bile içgüdüleriyle sağlıklı yaşamayı ve yaşlanmayı seçebiliyorsa, bunun için acıya ve zorlu bir sürece dayanabiliyorsa, insan olarak senin bundan fazlasını yapıyor olman gerekir. Ferrarisini satan Bilge hikayesinde Julian' ın yaptığı gibi. Gelecek kaygılarını bir kenara bırakarak, hayatın işten güçten ibaret olmadığını keşfetti. Önemli ve anlamlı şeylere odaklanarak yaşamını sadeleştirdi. Alışkanlıkların hayatı yönlendirdiğini, egzersizin, beslenmenin, zihnen ve bedenen ne kadar önemli olduğunu kendi içine çıktığı o yolculukta çok daha iyi anladı ve değişimi seçti. Bu değişim onun, tıpkı kartal gibi yeniden doğuşuydu.

YENİDEN DOĞMAYA HAZIR MISIN?

Disiplinli yaşamın sembolüdür bence spor. Belirlediğin hedeflere giden yolda ihtiyacın olan gücü, disiplini, kararlılığı yeniden doğma süreciyle yakalayabilirsin ve yeniden doğmak istiyorsan öğrenmen gereken en önemli şeylerden biri de, bedenini egzersizlerle beslemenin vücudunu kendi doğal canlılığına döndüreceğidir. Eğer spor yapmıyorsan, sağlıklı yaşamıyorsan, kalabalıklarda yalnız hissediyorsan, kendine bir alan yaratmıyorsan, tüm hayatın işten güçten ibaretse, elinden telefon düşmüyorsa, susarak konuşamaz olmuşsan, kendinden uzaktaysan sen ölmeyi seçiyorsun yeniden doğmayı değil....

KELİMELER İNSAN ZİHNİ İÇİN GÜÇLÜ ETKİLERE SAHİPTİR

Beraber tekrarlayalım;

SPOR , SPOR, SPOR, SPOR ;) 

Yalnızlık Ritüeli diye birşey de var bu hayatta; Her gün aynı saatlerde yalnız kalarak ruhu dinlendirmek insana iç huzur, iç sessizlik, derin iyilik hali ve sınırsız enerji gibi faydalar sağlar, günün gerginliğinin atılmasına yardımcı olur. Günlük koşuşturmalardan, streslerden, teknolojik aletlerden uzak, belki hafif bir müzik belki güzel bir kitapla belki de sadece kendinle kalmalısın susarak, yeniden doğmak için....

Seçimini şimdi yap. Kartal ve Bilge olup yeniden doğmak, dinç yaşlanmak mı yoksa huysuz, sağlıksız bir ihtiyar olup ölümü beklemek mi ?  

Dur sakın ölme, bomba bir juising tarifi vereceğim hemen dene, belki karar vermeni olumlu yönde etkiler :)

TURBO SHOT JUİCE
1/2 yarım limon (malzemeler organik değilse kabukları soyulmuş şekilde juiser'a girmeli)
1 başparmak kadar zencefil
Yarım başparmak kadar zerdeçal
1 çay kaşığı kadar acı Cayenne biber tozu (bizim bildiğimiz kırmızıbiber tozu da olabilir)

FAYDASI: Bağışıklık sistemini güçlendiriyor
YAPILIŞI: Limon, zerdeçal ve zencefili juicer'dan geçirdikten sonra çıkan juice' a kırmızıbiber tozunu ilave edip karıştır.
AFİYET OLSUN!

Sevgiyle,
PINAR TOK






İlham aldıklarım...

İlham aldıklarım...
PROF.DR.SEVİL ATASOY

İlham aldıklarım...

İlham aldıklarım...
BETÜL MARDİN

W.SHAKESPEARE

Serçenin ölmesinde bile bir bildiği vardır kaderin, şimdi olacaksa bir şey yarına kalmaz, yarına kalacaksa bugün olmaz. Bütün mesele hazır olmakta.

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

Bu Blogda Ara

Translate