TOKKEN SEN SEN DEĞİLSİN!

By | Pazartesi, Aralık 22, 2014


Şu resme bakınca lokma geçer mi boğazlardan?
Hayat bu,geçiyor elbet ama paylaşmak diye birşey var,insan olmanın getirdiği duygular var.
Var var da,hiç düşünüyor muyuz mesela yemek seçerken,seçimi olmayanları?Ya da ihtiyacımız olmayan şeyleri sırf beğendik diye satın alırken,en temel ihtiyacını bile karşılayamayanları?
Elimizden geleni paylaşıyor muyuz yoksa sadece bu gibi resimlere bakıp,2 dakikalık yasa girip,"ah,ah,vah,vah"mı demekten ibaret yardımlaşma anlayışımız?

Tok,açın halinden anlamaz!
En çok empati yapılması gereken durumlardan biri de bu.Dünyadaki hiçbir insan kötü şartları haketmez.Hele de çocuklar...Büyüklerin çıkar savaşlarında yokolan ya da yaşam savaşı veren masum çocuklar.Onlar dünyanın en savunmasız,en dürüst,en sevgi dolu varlıkları.Hepimizin günlük hayatta taktığı görünmez maskelerden yok onlarda,strateji oyunları yok.Şeffaflar,düşündükleri neyse onu ifade ediyorlar ve tek dertleri sevilmek,oyun oynamak,koşmak,mutluluk saçmak.

BU YIL BİR ÇOCUĞU GÜLÜMSET!
Yeni yıl yaklaşırken hepimizin sonsuz istekleri sonsuz umutları var biliyorum ama hatırlatmakta da yarar görüyorum.Eğer,diğer insanların hayatlarında bir fark yaratamıyorsak,insan olmamızın anlamı ne?İnsani sorumluluklarımız sadece kendimiz ve ailemizden ibaret değil.Dünyadaki her canlı için birşey yapmalı,mutluluğun formülü yardımlaşmadan geçer.Herkesin kendi şartlarına göre yardım edebileceği en az bir kişi mutlaka vardır.Bu yardım para olur,oyuncak olur ya da sadece sarılmak bir çocuğa.Buna siz karar verin..Onlar geleceğimiz.
İmkanları,aileleri yok belki ama hayallerine yol açacak "İNSANLIK"diye kocaman bir aile ihtimalleri var.Bu ihtimali gerçeğe çevirmek hiç de zor değil.El uzatalım onlara.

SEVGİ EVLERİ
Mesela Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın hayata geçirdiği,"mutlu yuva,mutlu yaşam" diye 2000 yılından buyana varolan harika bir çocuk evleri projesi var.Detaylara, http://mutluyuva.org/cocuk-evleri/ linkinden bakabilirsiniz.Bu sadece bir örnek,aşağıdaki linklere de bir göz atın derim.Siz vicdanınız nereyi gösteriyorsa oraya el uzatın.
Yeni yılda bir çocuğun bile hayatı değişse bu kocaman bir dünya demek.

http://www.tohumotizm.org.tr/
http://www.losev.org.tr/v2/tr/default.asp
http://www.koruncuk.org/
http://www.kacuv.org/http://kimsev.org/
http://www.unicef.org/turkey/sy20/_gi29.html

"cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol.
 şefkat ve merhamette güneş gibi ol

 başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol
 hiddet ve asabiyette ölü gibi ol
 tevazu ve alçakgönüllülükte toprak gibi ol
 hoşgörülülükte deniz gibi ol
 ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol..."MEVLANA

BU YIL BÜTÜN ÇOCUKLAR GÜLSÜN...

Mutlu,sağlıklı,güzel yıllara,
Sevgiyle,

PINAR TOK







İlham aldıklarım...

İlham aldıklarım...
PROF.DR.SEVİL ATASOY

İlham aldıklarım...

İlham aldıklarım...
BETÜL MARDİN

W.SHAKESPEARE

Serçenin ölmesinde bile bir bildiği vardır kaderin, şimdi olacaksa bir şey yarına kalmaz, yarına kalacaksa bugün olmaz. Bütün mesele hazır olmakta.

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

Bu Blogda Ara

Translate