YAĞCI' LARI YUMRUKLA, YAĞ' LARINI KARDİO İLE YOLLA

By | Çarşamba, Temmuz 22, 2015

 "Aritmetik cebir Türkçe dil bilgisi
  Katiyen bunlarla yoktur ilgisi
  Ucuz bir meslektir yok sermayesi
  Yağcılık yağcılık yağcılık" (anonim)

Şu hayatta 3 tür yağ var; biri yediğin, biri yakmaya çalıştığın biri de belki de fark etmediğin ama yağına bulaştığın ;)

İroniyi, kinayeyi oldum olası sevmişimdir. Anlatmak istediğin keyifsiz konulara keyif katar, güldürür ve sonunda da düşündürür...

Madde 3' de ve şiirde geçen "yağcılar" herkesin etrafında var. Var da, sorun bunun farkında olup olmadığın. Benden söylemesi, etrafındaki insanlara iyi bak. Sana olan yakınlığı, samimiyeti, iyi bir şeyler yaptığın için mi yoksa yaptığın iyi şeylerin içeriğinin ne olduğu hakkında fikri bile yokken her yaptığına koşulsuz övgüler yağdırdığı için mi sana yakınmış, samimiymiş gibi  geliyor? Bu gibi insanları ayırt etmek oldukça zor. Herkesin doğru insanı aradığı bir devirde iken, biraz daha septik olmanda yarar var. Bu gibi insanlar senin kim olduğunla ilgilenmez, makamın, popülariten ve/veya gücün olsun yeter... Uyanık olmanda yarar var;)

İyilikle yola çıkan kaybolmaz, sen inandığın iyi şeyleri yapmaya devam et. İşte o zaman yolun taş koyanlarla değil baş koyanlarla dolacak...


Yağcılar umut vaat eden yerlerde bulunurlar, peki ya yağlar?


Konu döndü dolaştı asıl mevzuya geldi yine:)

Yanlış beslenmenin, hareketsizliğinin, streslerinin sonucu o yağlar...

Hem şikayet et, hem de bir güzel ye. Sonra büyük bir vicdan azabıyla, koşa koşa (keşke koşsan da her yere arabanla gitmesen ! ) spor salonunun yolunu tut. Kaydolduktan hemen sonra büyük bir rahatlama gelsin, e eee ne oldu? Olmadı, olmadı çünkü sen sadece psikolojik olarak kayıt oldun, bedenin ruhun halen kaloriyle dolu... Böyle oldukça da istediğin salona git sadece para kaybı!

Yağlarından kurtulmak için önce sağlıklı olmayı istemen ve buna gönülden karar vermen şart. Ben sana ne desem, beynin bunu onaylamadıkça boş. Birazdan yağ yakan bir antrenman örneğini görecek, okuyacak belki de anlık bir hevesle uygulamaya karar vereceksin. Tavsiyem, süreklilik istiyorsan önce kendini sevmen :) Kendini seversen, bu sana hem sağlık hem de mutluluk olarak geri dönecek buna emin olabilirsin.

Şimdi gelelim yağ yakma hareketlerinden örneklere. Bunları uygulamak göründüğünden kolay ya da zor olabilir. Bunu belirleyecek olan, senin spor geçmişin, kondisyonun. Ne kadar çok spor yaparsan o kadar kolaylaşır işin. O yüzden karamsar olma, spor hayatının "neresinde" bilmem ama hiçbir şey için geç değil unutma!

PUSH UP & BURPEE WORKOUT



Bu harekette (push up) dumble' ların üzerinde şınav çekiyorsun. Kafan karşıya doğru bakıyor, göğsün iyice yere doğru iniyor. Arka kol kasların ve göğüs kasların çalışıyor. 12 tekrar şınav hareketi yaptıktan sonra, 
dizlerini karnına doğru çekip çökme pozisyonundan yukarıya doğru sıçrıyorsun.Tabi ki dumble' ları bırakmadan. Bu sıçrama hareketinde bacak kasların, omuz kasların, arka kol kasların birlikte çalışıyor. Burpee yani dizleri karnına çekip yukarıya sıçrama hareketini yine 12 tekrar (kondisyona göre 15 de olabilir ) yapıyorsun. İkisi beraber 1 set 12 tekrarla ve yarım dakika arayla toplamda 3 set olarak hareketi tamamlıyorsun.

Şimdi içinden, "deli midir nedir bu kız, ben bu yazıyı okurken yoruluyorum, yok sıçramaymış yok diz çekmeymiş" diye söyleniyorsan, o zaman yağlarınla mutlu mesut yaşa şikayet etme derim ben de sana!

Gayet fonksiyonel, nabzı yükselten ve yağ yakıcı hareketlerle devam ediyorum söylenmene aldırmadan  ;)

LUNGE & TWİST



Twist ile lunge hareketinde ilk önce sağ ayağını öne doğru atıyor ve çöküyorsun, belden yarım yana doğru dönüyorsun, aynı hareketi sol ayağınla da yapıp yarım yana doğru dönüyorsun. Böylece hem bacaklarını hem de belini aynı anda çalıştırmış oluyorsun. Bu hareketi evde de yapabilirsin. Ne bileyim evi bu şekilde dolaşabilirsin mesela:) Bunu da yarım dakikalık aralarla 3-4 tur yapmalısın. 

BOSU DUMBLE SQUAT HAREKETİ DE MÜTHİŞ ETKİLİ!!!


Bu hareketi bosu üzerinde yaptığın için çöküp kalkmalarda dengede kalmaya çalışacaksın. Bu sayede ön ve arka bacak kasların daha iyi çalışacak. Ayrıca, elinde ağırlık olduğu için normal squat hareketinden daha verimli olduğunu söyleyebilirim. Bu hareketi de yine diğer hareketlerde olduğu gibi  3*12' lik setler halinde yapmalısın. 

Uzun zamandır spor yapmıyorsan ya da hiç yapmadıysan, başlarken ilk ay haftada 3 gün 12 tekrar yeterli, hareketlere alıştıkça 15 tekrar ve bunu kondisyonuna göre arttırarak devam edebilirsin.

ANTRENMANIN BİTTİYSE VE HALEN HAYATTAYSAN GELSİN KARDİO :)

Normalde antrenmanın başında ve sonunda (ısınma ve soğuma kısımlarında) 10' ar dakikalık kardio çalışması yeterlidir ama yağ yakma ve kilo vermeye yönelik bir durum söz konusuysa bu süre antrenman sonunda minimum yarım saat olmalıdır. Vücut 20 dakikadan sonra yağ yakmaya başladığı için, kardio çalışmanı bu sürenin altında tutma...

Kardio demişken, başın selülitlerle beladaysa kardio şart. Ayrıca hatırlatmamda yarar var, selülit oluşumu 1 günde yediklerinle olmuyor, selülit yanlış beslenme ve hareketsizlik ile vücudunda biriken yağların katılaşması sonucu oluşan portakal kabuğu görünümlü bir deri altı sorunudur. Varsa eğer, bu soruna ne kadar geç müdahale edersen o kadar zorlanırsın. Ayrıca, piyasada bulunan "sözde" mucize taytlardan alıp da gözeneklerini kapatma! Vücutta su kaybına neden olan bu gibi ürünlerden bence uzak dur. Hareket etmek ve doğru beslenmek seni bu gibi ürünlere yöneltmeyecek kadar daha gerçekçi bir sonuca götürecek inan bana.

Kardio çalışmanı yürüyüş bandında, eliptik bisiklette yapabileceğin gibi benim seçimim olan kick box' la da tamamlayabilirsin. Kick box insana inanılmaz bir enerji ve güç veriyor. Sinir, stres, yağ hiçbir şey kalmıyor. Dene ve gör!

Sporun iyisi kötüsü olmaz ama insanın olur:) Yazımın başında bahsettiğim yağcılara ve yanlış beslenmeyle depoladığın yağlara dikkat et. Dikkat et ki, huzurla yaşa ve sağlıkla kal.

Sporla, sevgiyle
PINAR TOK








W.SHAKESPEARE

Serçenin ölmesinde bile bir bildiği vardır kaderin, şimdi olacaksa bir şey yarına kalmaz, yarına kalacaksa bugün olmaz. Bütün mesele hazır olmakta.

Gülümse...

Gülümse...
Dünya tüm yanılsamaların merkezine koyar seni, büyü diye...

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

İlham aldıklarım...

İlham aldıklarım...
PROF.DR.SEVİL ATASOY

İlham aldıklarım...

İlham aldıklarım...
BETÜL MARDİN

Bu Blogda Ara

Translate