GÜZELLER DİYARI KİEV

By | Salı, Aralık 09, 2014
KİEV'DE BİZİM NİŞANTAŞI:)
Ukrayna'nın başkenti Kiev, aynı zamanda Dinyeper nehri üzerine kurulmuş en büyük şehir olma özelliğini taşıyor.Kışın dondurucu bir soğuğu olsa da,yazları ortalama sıcaklık 20-25 dereceleri buluyor.

 Büyüleyici katedral
Yerel mutfağında birçok lezzetli yemekler bulunuyor, benim en sevdiğim Kiev'e özgü bol malzemeli çorbaları ve Kievski denilen tavuk köftesi oldu. Peynir çeşitleri de tadılmaya değer ,denemeni tavsiye ederim.Çok fazla fastfood zinciri var buna rağmen obez bir insanla karşılaşmadım:) .Kiev' de karşılaştığımda çok mutlu olduğum bir Türk restoranı da Tike'ydi. Dünya mutfakları ve yerel lezzetler dışında Türk mutfağını özleyenler için ideal bir seçenek. Ben yine de yerel lezzetleri denemekte yarar var diyenlerdenim. Değişik kültürler, değişik lezzetler...

Khreschatyk isimli upuzun bir caddesi var. Bazarapski pazarı ve Arena city alışveriş merkezinden başlıyor, özgürlük meydanına kadar devam ediyor. Keyifle,dolu dolu vakit geçirebileceğiniz mekanlarla dolu bu cadde, en eğlenceli gece kulüplerini de içinde barındırıyor.

Altın kubbeli Katedral de gezilecek yerlerden biri.Büyülü bir ortam. Etkilenmemek mümkün değil. Sanırım bu yüzden en çok da orada fotoğraf çektim.

Şehrin her yanına dağılmış tiyatrolar, sinemalar, müzeler, sanat galerileri bir harika. Hediyelik eşyalar için alışveriş merkezlerinin dışında tavsiye edebileceğim nokta, eski bir yerleşim yeri olan Podol semti. Burada harika şeyler bulabilirsin.Sokak sanatçılarının eserleri seni şaşırtabilir, keşfedilmemiş Picasso' lar diyebilirim onlara. Antika eşya satıcıları da buradalar.Oldukça değişik seçenekler bir arada...
BİR KAHVE?
Kiev'deki ulaşım için minübüsleri, metro gibi toplu taşıma araçlarını kullanabileceğin gibi taksileri de tercih edebilirisin. Ucuz ama boş taksi bulmak biraz zor.

Eğer toplu taşımayı tercih edersen dikkatli ol çünkü güvenlik açısından uygun olmayabilir. Çok fazla içki tüketilen bir yer, yürürken yerde yatan birini görürsen hemen telaşlanma muhtemelen sarhoştur.
KADINLAR BİLİR:)

Şehir merkezinde gizli bir Nişantaşı buldum:) mutlaka gezin. Dünyanın en iyi markalarının bulunduğu bu caddedeki mağazalar özellikle biz kadınlar için hizmet veriyor. Erkekler için ürün yok diyebilirim.Bu mağazaları gezerken yorulursan, sokak boyunca keyifle oturabileceğin birçok restoran ve kafe var. Kadınsan bu sokaktan çıkmak istemeyeceğine eminim! Gezilecek çok yer olsa da, burası bir  başka...
                                                                   
Konaklama için, Hyatt Regency, Radisson SAS gibi lüx otelleri tercih edebileceğin gibi, daha ekonomik olsun derseniz birçok ekonomik butik oteller de var.

Vaktin bolsa, klasik şehir turuna ek olarak devlet botanik bahçesini, Hydroparkı, Dynamo stadyumunu ve hayvanat bahçesini mutlaka görmelisin.


Eğer Rusça bilmiyorsan, mutlaka yanına sözlük ya da D&R' lardan kolayca bulabileceğin yabancı dil günlük konuşma kartlarından al.İngilizce konuştuğun zaman çoğu kişi boş boş bakıyor:) Ülkenin yarısı Rusça yarısı Ukraynaca konuştuğu için Kiev' de maalesef yırtınsan da İngilizcen geçmiyor!

Kiev' de kendini evindeymiş gibi hissediyorsun.O kadar doğal ve kendi halinde bir yaşantı hakim. 

Bol bol yürüyüş yapıp, kafanı dinleyebileceğin, mis gibi orman havası alabileceğin alanlar da şehirle iç içe.

En çok dikkatimi çeken durumlardan bir tanesi de insanların çok fazla kitap okuyor olmasıydı.Şirin kafelerde bir elinde kitap bir elinde kahve işte o anlar inan paha biçilmez bana göre.

TARİHİN İÇİNDEN
Unutmadan, Arena' nın içinde bir Arap restoranı var, safranlı pilavı muhteşemdi mesela.İlginç bir ayrıntı da nargileydi.Nargilenin nesi ilginç deme, fotoğraflar arasında görebilirsin:) Karpuzlu nargileyi menüde okuyunca , dedim herhalde içinde esansı falan var, merak işte çeşit karpuz olunca sigara düşmanı olan bana bile sipariş ettirdi. Masaya getirdiklerinde inanamadım ama çok güldüm.Bu kısmı özendirmiş olmamak için hatırlatırım, sigara ve nargile sağlığa zararlıdır lütfen içme.

Sağlıkla dolu, bol sporlu ve seyahatli günler dileğiyle...

PINAR TOK












ŞİRİN BİNALAR




UKRAYNA BAYRAĞI O,  BEN GALATASARAYLIYIM:)


SİGARAYA HAYIR KARPUZLU NARGİLEYE EVET:)

ŞEHRE DOĞRU
   
BAKMAYA DOYAMADIM










HEDEF İYİYSE YOKUŞLAR VIZ GELİR

MASAL SOKAKLAR
BİR DİLEK DİLE ALLAH HERYERDE
BAHSETTİĞİM CAFELERDEN FAVORİM

İlham aldıklarım...

İlham aldıklarım...
PROF.DR.SEVİL ATASOY

İlham aldıklarım...

İlham aldıklarım...
BETÜL MARDİN

W.SHAKESPEARE

Serçenin ölmesinde bile bir bildiği vardır kaderin, şimdi olacaksa bir şey yarına kalmaz, yarına kalacaksa bugün olmaz. Bütün mesele hazır olmakta.

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

Bu Blogda Ara

Translate