SEVGİNE “ENGEL” KOYMA

By | Çarşamba, Aralık 03, 2014


SEVGİNE "ENGEL" KOYMA 



En büyük engelin sevgisizlik olduğunu düşündüğüm bu dünyada, empati yapmamız gereken en önemli günlerden biri bugün. Dünya engelliler günü.



Anneler günü,babalar günü, sevgililer günü,  yeni yıl , doğumgünleri vs gibi heyecanla sevgiyle kutladığımız, hediyelerle anlamlandırdığımız günlerden çok daha farklı ve önemli.

Bugün sağlıklıyız diye şükrederken, etrafımızda bunun için hergün dua eden engelli bireyleri görmezden gelmek en büyük engel bence.Herkes gibi onların da en tabi hakkı güzel şartlara sahip olmak.Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 15’i, yani 1 milyardan fazla kişi çeşitli engellilik durumuna sahip ve bu  bireylerin  4 milyon 500 bini ülkemizde yaşamakta.Bununla birlikte dünyanın birçok ülkesinde, şehrinde "engelsiz" şehir planlamaları yapılırken,ülkemiz de dahil halen  birçok yerde bu planlamalar yetersiz kalıyor.

Engelli insanlara acımak vicdanlı olmak anlamına gelmiyor, aksine onlara bu engellerini hissettirmeden , hayatlarını kolaylaştırarak mutlu olmalarını sağlamak, elimizden gelen neyse onu yapabilmeye çalışmaktır gerçek vicdan.





Başta da söylediğim gibi kendimizi biran bile olsa onların yerine koyarak düşünmemiz, empati yapmamız onların neler hissettiklerini, nelere ihtiyaç duyduklarını anlamamızı sağlayacaktır.

Sevgiyle kurulan köprüler kaleler gibidir kimsenin yıkmaya gücü yetmez. Sevgiyle iyileşir insan. Hiçkimse özünde kötü değildir, kötü olanların kökeninde sevgisizlik vardır. Bu da bir duygusal engeldir. Sevginin açamayacağı bir kapı yok, en kötü durumlarda bile çoğu zaman sevginin gücü kazanmıştır.


Yazdıklarımın her kelimesini hepimiz çok iyi biliyoruz zaten ama uygulamada zayıf kalabiliyoruz.Günlük koşuşturmada, bu gibi özel günler frene basıp düşünmemizi sağlıyor. Engelli bireyler için birçok yardım kanalı var,mesela http://www.devturkiye.org/index.php adresini ziyaret edebilir ayrıntılı şekilde bilgi sahibi olabilirsiniz.

Hiçbirşey yapamıyorsan sadece sevgini vermeyi dene ve izle. Bir kişinin bile gülümsemesine sebep oluyorsa sevgin, gerçek yardımsever sensin....

Sevgiyle dolu günlere,

PINAR TOK 

İlham aldıklarım...

İlham aldıklarım...
PROF.DR.SEVİL ATASOY

İlham aldıklarım...

İlham aldıklarım...
BETÜL MARDİN

W.SHAKESPEARE

Serçenin ölmesinde bile bir bildiği vardır kaderin, şimdi olacaksa bir şey yarına kalmaz, yarına kalacaksa bugün olmaz. Bütün mesele hazır olmakta.

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

Bu Blogda Ara

Translate